TAROM anunţă creşteri semnificative ale valorilor de trafic

G.D.
Companii / 3 mai 2022

TAROM anunţă creşteri semnificative ale valorilor de trafic

Industria aeronautică din întreaga lume încă traversează o perioadă dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională reuşeşte să supravieţuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform sursei citate, chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimţite, TAROM anunţă faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce priveşte traficul aerian comercial şi o creştere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna aprilie, TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creştere de peste 240% faţă de Aprilie 2021 - aproximativ 66.000 de pasageri transportaţi pe segmentul zborurilor regulate.

Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în aprilie 2021. Gradul mediu de încărcare al aeronavelor pentru destinaţiile externe (curse internaţionale către/dinspre România), în luna aprilie 2022, a fost de 79%. Chiar dacă valorile procentuale actuale sunt îmbucurătoare, menţionăm faptul că TAROM a operat puţin peste 2.000 de zboruri în luna aprilie 2022, însă cu o mie mai puţine zboruri faţă de luna Aprilie 2019 (perioadă fără COVID-19), subliniază sursa citată.

Mai mult, luând act de cererea crescută şi ţinând cont de aceasta, TAROM a operat modificări în programul zborurilor regulate adăugând noi frecvenţe de zbor (faţă de cele programate) pe relaţiile Bucureşti - > Suceava - > Bucureşti, Bucureşti - > Iaşi - > Bucureşti, Bucureşti - > Cluj-Napoca - > Bucureşti şi Bucureşti - > Tel Aviv - > Bucureşti, iar pe segmentul zborurilor de tip charter TAROM a crescut frecvenţa zborurilor către/dinspre Hurghada, Egipt, conectând această destinaţie cu mai multe aeroporturi din România.

Cu privire la destinaţiile din programul zborurilor regulate pentru care nu a existat o creştere, raportată la creşterea generală actuală, putem evidenţia zborurile Bucureşti - > Beirut - > Bucureşti şi Bucureşti - > Viena - > Bucureşti. Chiar dacă coeficientul de încărcare al aeronavelor către aceste destinaţii nu a fost unul în linie cu valorile colective, TAROM nu a operat anulări de zboruri din motive comerciale în luna aprilie, atât pe segmentul zborurilor regulate, cât şi pe segmentul zborurilor de tip charter.

TAROM salută cu entuziasm creşterea numărului de călători pentru destinaţiile sale, mulţumind pasagerilor că au încredere în serviciile noastre, siguranţa şi confortul călătorilor fiind valori primordiale pentru noi. Totodată, menţinem recomandarea venită din partea Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti ca pasagerii care vor decola la orele de vârf să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată a zborului, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb