"Taxă de protecţie" împotriva reclamelor

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 28 ianuarie 2015

"Taxă de protecţie" împotriva reclamelor

Mediul online pare să fi ajuns la un moment de răscruce în ceea ce priveşte reclama. Cum marea majoritate a site-urilor oferă conţinut, de o mai bună sau mai proastă calitate, gratis, reclamele reprezintă o sursă de venit pentru ca acestea să poată să-şi desfăşoare activitatea. În goana după venituri unele site-uri au scăpat lucrurile de sub control, iar parcurgerea unei ştiri este o adevărată aventură printre tot felul de spoturi agresive, care fie îţi "sar în faţă" blocând accesul vizual către text, fie îţi agresează timpanele.

Un cunoscut site autohton le propune cititorilor săi o variantă care rezolvă problema reclamei agasante. Anunţul este foarte clar: " Vrei Ziare.com fără reclamă? Pentru doar 10 euro pe an: Citeşti ştirile fără să fii deranjat de reclamă. Susţii echipa care îţi oferă în fiecare zi informaţii corecte şi echilibrate". Practic nu este vorba despre plata conţinutului jurnalistic, ci de o "taxă de protecţie" împotriva reclamelor.

În 2014, GfK România a realizat un studiu vizavi de publicitatea online şi de felul cum aceasta este receptată: " Marea majoritate, mai precis 8 din 10 români cu acces la Internet, observă aceste reclame, chiar dacă nu dau click pe ele. Mai mult, 28% dintre cei chestionaţi spun că, deşi nu le deschid, sunt influenţaţi de mesajul transmis de ele. Aproape trei sferturi (73%) cred că sunt prea multe reclame în spaţiul virtual, iar 58% le consideră sâcâitoare. Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionaţi declară că le plac reclamele, iar 15% chiar că au încredere în mesajele promovate prin intermediul lor. Studiul a fost realizat online, pe un eşantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 54 ani".

Pe de altă parte, există deja pe mai multe bloguri sau site-uri articole care oferă sfaturi legate de "blocarea sau dezactivarea" publicităţii de pe site-uri sau de pe reţele de socializare, sau oferă posibilitatea de a descărca programe care să facă acest lucru. De asemenea, la sfârşitul anului trecut, un cunoscut furnizor de soluţii de securitate cibernetică, a lansat o aplicaţie gratuită care să protejeze utilizatorii de internet de programele periculoase, inclusiv de reclame agresive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb