tbi bank a anunţat începerea unui proiect pilot cu startup-ul fintech PrimeDash, pentru a veni în ajutor startup-urilor fintech în stadiu incipient din România să crească şi să se extindă mai rapid, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.
Conform sursei citate, proiectul face parte din platforma de parteneriate Visa Innovation Program, susţinută de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante fonduri de capital de risc pentru companiile aflate la început de drum din Europa de Sud-Est.
Visa Innovation Program este o platformă de parteneriate care ajută startup-urile din domeniul fintech să se dezvolte mai rapid, oferindu-le acces la infrastructura tehnologică Visa şi la reţeaua sa globală de parteneri şi clienţi. În acelaşi timp, platforma implică diverşi actori din industria fintech, precum investitori, consilieri, mentori şi experţi în domeniu, cu scopul de a accelera evoluţia companiilor către proiecte pilot şi acorduri comerciale.
"Visa Innovation Program a adus foarte multă valoare pentru compania noastră. De-a lungul colaborării cu Eleven Ventures am reuşit să ne îmbunătăţim propunerea de business, să adaptăm produsul la diferite categorii de clienţi şi să experimentăm diverse modele de afaceri. Am făcut cunoştinţă cu noi clienţi, dar, cel mai important, am reuşit să semnăm primul nostru proiect pilot în mai puţin de două luni", a spus Catalin Rus, Co-founder şi COO, Prime Dash.
PrimeDash este un startup fintech din România, cu o creştere rapidă, participant la Visa Innovation Program Cohort 4, susţinut de Eleven Ventures. Acesta valorifică tehnologiile AI şi ML pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru IMM-uri şi, prin automatizare, pentru a le permite acestora să primească produse de credit personalizate din partea instituţiilor financiare.
"Inovarea are loc întotdeauna prin experimente, alături de participanţi care au atitudinea potrivită şi care doresc să creeze noi procese sau să îmbunătăţească parcursul clienţilor, fără a se îngrijora de rezultatul final al experimentului. Pentru noi, a fost o experienţă valoroasă să lucrăm cu o instituţie financiară care are mentalitatea potrivită pentru un astfel de exerciţiu şi cu un startup care doreşte să îşi îmbunătăţească tehnologia în acest mod. Acesta este cel mai rapid proiect pilot din istoria Visa Innovation Program, realizându-se în mai puţin de 2 luni de la prezentarea iniţială la încheierea contractului", a spus Veselina Markova, Fintech Lead, Eleven Ventures, Visa Innovation Program Manager.
Pentru tbi bank, acest proiect pilot reprezintă o oportunitate de a îmbunătăţi procesul existent de scoring al creditelor pentru IMM-uri prin automatizare şi de a facilita dezvoltarea de produse de creditare personalizate pentru IMM-uri prin generarea de noi contacte. Lansarea unui proiect pilot cu o instituţie financiară, pentru un startup, necesită multe resurse şi poate fi un proces de lungă durată - ciclul de vânzări depăşeşte de obicei 12 luni.
"La tbi bank, credem că adevărata inovaţie are la bază o mentalitate deschisă. Am stabilit acest punct important la nivel intern în echipa noastră, dar am învăţat, de asemenea, că te poţi dezvolta având încredere în partenerii care îndrăznesc să sfideze normele. Am văzut această scânteie atunci când i-am întâlnit pentru prima dată pe cei de la PrimeDash şi suntem fericiţi că am experimentat împreună cel mai rapid program pilot din istoria Visa Innovation Program. Acum, suntem nerăbdători să vedem rezultatele pentru clienţii noştri", a spus Petr Baron, CEO, tbi.
Acest program complex oferă participanţilor posibilitatea de a efectua experimente rapide într-un mediu sigur, ceea ce reduce acest timp la mai puţin de două luni şi, în acelaşi timp, oferă o mulţime de informaţii pentru îmbunătăţiri viitoare. Proiectul pilot dintre tbi bank şi Prime Dash, care s-a desfăşurat în mai puţin de două luni de la prezentarea iniţială până la semnarea contractului, demonstrează faptul că băncile pot beneficia de inovaţia fintech, pot testa şi învăţa din aceste experimente într-un mod foarte rapid, ceea ce le-ar putea ajuta să îşi deservească mai bine clienţii. Scopul final al proiectului-pilot este ca tbi bank să reducă timpul alocat evaluării şi monitorizării riscului financiar prin automatizare şi să servească mai bine clienţii săi IMM-uri cu oferte de credit special dezvoltate pe baza profilului individual al acestora.