Teilor Holding raportează o cifră de afaceri consolidată de 216,3 milioane de lei în primul semestru din 2024

R.S.
Companii / 30 septembrie

Teilor Holding raportează o cifră de afaceri consolidată de 216,3 milioane de lei în primul semestru din 2024

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanţul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold, companie care comercializează bijuterii din aur, şi Teilor Invest Exchange, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 216,3 milioane de lei în primul semestru din 2024, în creştere cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. EBITDA a înregistrat o valoare de 27,3 milioane de lei, în scădere cu 6% comparativ cu S1 2023, iar profitul net normalizat a fost de 3,2 milioane de lei, o scădere de 76%, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Primul semestru al acestui an a adus o creştere a vânzărilor pentru toate companiile din cadrul Teilor Holding, susţinută de cererea în ascensiune pentru produsele pe care le oferim şi de extinderea amprentei geografice. În această perioadă, am continuat investiţiile în dezvoltare, reţeaua TEILOR crescând cu 6 magazine fizice, iar MoneyGold cu 17 agenţii în decursul ultimului an. Cu toate acestea, contextul economic volatil a determinat o majorare a cheltuielilor într-un ritm mult mai accelerat comparativ cu cel al veniturilor, şi pe care, din respect faţă de clienţii noştri, am decis să nu le transferăm către aceştia, coroborată cu capitalul investit în special pentru lansarea brandului DAAR şi consolidarea MoneyGold pe piaţa din România. Pentru perioada următoare, vizăm eficientizarea reţelelor noastre care au generat rezultate sub aşteptări şi concentrarea resurselor pe liniile de business unde vedem cel mai mare potenţial de creştere. În acest scop, pentru a maximiza valoarea brandurilor noastre, avem în vedere atragerea de fonduri care să ne faciliteze continuarea expansiunii reţelelor din cadrul Teilor Holding. În plus, acest lucru ne va permite să oferim produse şi servicii de cea mai înaltă calitate unei game largi de clienţi prin articolele de lux ale TEILOR, bijuteriile sustenabile din portofoliul DAAR şi sinergiile create în cadrul MoneyGold", a declarat Mircea Varga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding, potrivit comunicatului.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare înregistrate de entităţile din cadrul Teilor Holding, în primul semestru din 2024, lanţul de magazine de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea din România de 127,3 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de S1 2023. Ca urmare a majorării costurilor într-un ritm mai accelerat comparativ cu veniturile, TEILOR a avut în primele şase luni din 2024 o EBITDA de 15,5 milioane de lei, în scădere cu 4%, în timp ce profitul net a scăzut cu 65% faţă de perioada similară din 2023, până la 2,3 milioane de lei.

La nivel consolidat, care include şi performanţa filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Cehia, cifra de afaceri a TEILOR a înregistrat o valoare de 136,3 milioane de lei, o creştere de 15% comparativ cu S1 2023, cheltuielile din exploatare ridicându-se la 135 de milioane de lei, un avans de 18%. Rezultatul net al TEILOR în primele şase luni din 2024 a fost o pierdere de 6,5 milioane de lei. La finalul primului semestru din 2024, reţeaua TEILOR număra 76 de magazine fizice, dintre care 51 de magazine TEILOR şi 8 magazine DAAR în România, 17 magazine TEILOR la nivel internaţional în Bulgaria, Polonia, Ungaria şi Cehia, precum şi 6 magazine online în pieţele în care activează.

Societatea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN a înregistrat în S1 2024 o cifră de afaceri de 66,7 milioane de lei, un avans cu 23% în comparaţie cu primul semestru al anului trecut, în principal datorită investiţiilor realizate în dezvoltarea reţelei de agenţii, inclusiv cu sprijinul fondurilor obţinute din emisiunea de obligaţiuni corporative din decembrie 2021. EBITDA a ajuns la 15,5 milioane de lei, o majorare cu 6%, în timp ce profitul net a scăzut cu 4% faţă de S1 2023, până la 8,8 milioane de lei, se menţionează în comunicat.

Teilor Invest Exchange, companie specializată în activitatea de schimb valutar şi remitere de bani, a înregistrat în primele şase luni din 2024 o cifră de afaceri de 9,9 milioane de lei, în uşoară creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, profitul net a ajuns la 676 de mii de lei, o scădere de 59%. Creşterea veniturilor şi a costurilor de operare s-a datorat extinderii reţelei MoneyGold, care deserveşte Invest Intermed, Teilor Invest Exchange şi, începând din 2023, Invest Intermed Gold.

În ceea ce priveşte a patra filială din cadrul Teilor Holding, Invest Intermed Gold, care şi-a început activitatea în a doua jumătate a anului 2023, aceasta a înregistrat în S1 2024 o cifră de afaceri de 4,5 milioane de lei şi un profit net de 139 de mii de lei.

La 30 iunie 2024, existau 114 agenţii MoneyGold pe teritoriul României, după ce în primele şase luni ale acestui an au fost deschise 7 agenţii noi. La sfârşitul primului semestru din 2024, Teilor Invest Exchange îşi desfăşura activitatea în cadrul unei reţele de 112 agenţii, în timp ce Invest Intermed Gold activa în 44 de agenţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb