Teilor Holding - venituri consolidate de 193,9 milioane lei, în primul semestru al anului

F.D.
Piaţa de Capital / 29 septembrie 2023

Mircea Varga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding

Mircea Varga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding

Teilor Holding SA, un grup de companii care include lanţul de bijuterii de lux TEILOR, afacerea de creditare financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, raportează venituri totale consolidate de 193,9 milioane de lei în primele şase luni ale anului 2023, înregistrând o creştere de peste 5% faţă de primul semestru din 2022, din care venituri consolidate din exploatare de 182,6 milioane de lei, +1%, conform unui comunicat de presă al grupului.

Potrivit sursei citate, în S1 2023, Teilor Holding SA a realizat un progres semnificativ din punct de vedere financiar, cu o creştere de 73% a EBITDA la 29,2 milioane de lei şi o revenire pe profit la nivelul rezultatului net de 8,5 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 2,4 milioane de lei înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, la nivelul profitului net normalizat a fost înregistrată o creştere substanţială, de 262%, în prima jumătate a anului 2023, acesta ajungând la 13,5 milioane de lei.

"După gestionarea provocărilor anului 2022, Teilor Holding a devenit o entitate mai puternică, prin realizarea unei creşteri sănătoase în S1 2023 şi confirmarea angajamentului faţă de excelenţa operaţională şi crearea de valoare. Chiar şi în contextul expansiunii continue a grupului nostru cu sprijinul capitalului atras de la Bursa de Valori Bucureşti, fiecare entitate din cadrul Teilor Holding a înregistrat profit net în S1 2023, îmbunătăţind indicatorii cheie. Optimizarea atentă a cheltuielilor operaţionale, care au scăzut la 72,6 milioane de lei la nivel consolidat, alături de revenirea la o marjă EBITDA cu două cifre, care a crescut la 16%, evidenţiază concentrarea noastră continuă asupra prudenţei financiare şi gestionării riscurilor. De asemenea, trecerea de la o pierdere netă de 2,4 milioane de lei în S1 2022 la un profit net de 8,5 milioane de lei în S1 2023 confirmă rezilienţa şi adaptabilitatea noastră într-un mediu de piaţă dinamic. Suntem optimişti în privinţa viitorului şi rămânem dedicaţi îmbunătăţirii constante a indicatorilor cheie, precum şi a unei creşteri sustenabile a holdingului", a declarat Mircea Varga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Teilor Holding.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare înregistrate de cele trei entităţi din cadrul Teilor Holding în primele şase luni ale anului 2023, lanţul de bijuterii de lux TEILOR a înregistrat o cifră de afaceri din activitatea sa din România de 115,8 milioane de lei, o scădere cu 14% faţă de S1 2022, EBITDA de 16,2 milioane de lei, o creştere cu 52%, şi un profit net de 6,4 milioane de lei, o creştere cu 233% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un aspect important care a influenţat scăderea veniturilor în S1 2023 a fost decizia de a opri vânzările de lingouri de aur în România, vânzări cu o marjă mică de profit. Cu toate acestea, TEILOR a implementat măsuri ferme de control al costurilor la nivelul întregii companii, generând astfel o creştere semnificativă a marjelor de profit, necesară susţinerii expansiunii internaţionale a TEILOR.

La nivel consolidat, unde este inclusă, pe lângă rezultatele din România, si performanţa filialelor TEILOR din Polonia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Germania şi Cehia, veniturile TEILOR s-au ridicat la 118,3 milioane de lei în S1 2023, o scădere cu 13% determinată de diminuarea vânzărilor în România, dar compensată de creşterea vânzărilor pe pieţele noi şi emergente în care compania este prezentă.

Grupul precizează că în S1 2023, profitul net consolidat al TEILOR a fost de 2,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere de 4 milioane de lei înregistrată la nivel consolidat în S1 2022.

Compania de creditare financiară, Invest Intermed GF IFN, a înregistrat o cifră de afaceri de 54,3 milioane de lei în S1 2023, o creştere cu 52% faţă de S1 2022, în principal datorită investiţiilor realizate în dezvoltarea reţelei de agenţii folosind o parte din fondurile obţinute din emisiunea de obligaţiuni corporative din decembrie 2021. Creşterea veniturilor a avut un impact pozitiv asupra profitului net, care a crescut în acelaşi ritm cu cifra de afaceri, +52%, ajungând la 9,2 milioane de lei în S1 2023.

A treia entitate din cadrul grupului, Teilor Invest Exchange, a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane de lei în S1 2023, o creştere cu 17% faţă de S1 2022, şi un profit net de 1,7 milioane de lei, o scădere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea veniturilor şi a costurilor operaţionale s-a datorat expansiunii reţelei MoneyGold, care deserveşte atât Invest Intermed, cât şi Teilor Invest Exchange. La 30 iunie 2023, existau 97 de agenţii MoneyGold la nivel naţional. În septembrie 2023, reţeaua a depăşit borna de 100 de unităţi în România, odată cu deschiderea primei locaţii MoneyGold în Braşov.

În mai 2023, Teilor Holding S.A. a introdus o nouă filială, Invest Intermed Gold S.R.L. Această nouă entitate va vinde bijuterii din aur prin reţeaua de agenţii MoneyGold operată de Invest Intermed şi Teilor Invest Exchange, completând astfel portofoliul de produse pentru a satisface mai bine cererea clienţilor MoneyGold, relatează sursa citată.

În comunicatul grupului se mai menţionează că: "Teilor Holding are două emisiuni de obligaţiuni corporative listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, tranzacţionabile sub simbolurile bursiere TEI26 şi TEI26E. În T4 2021, prin emiterea TEI26 în lei şi TEI26E în euro, Holdingul a atras 45 de milioane de lei de la investitorii BVB. Această infuzie de capital a fost esenţială în susţinerea expansiunii internaţionale a TEILOR şi a creşterii la nivel local a reţelelor MoneyGold operate de Holding."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb