Tel Aviv a fost desemnat "cel mai distractiv" oraş din lume

S.B.
Internaţional / 26 ianuarie 2022

Tel Aviv a fost desemnat "cel mai distractiv" oraş din lume

Tel Aviv, centrul economic şi cultural al Israelului, a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai distractiv oraş din lume.

Deşi în toată Europa pandemia a impus restricţii în operarea restaurantelor, a cluburilor de noapte şi a tuturor zonelor publice, strategia Israelului a fost de a accelera vaccinarea populaţiei pentru a redeschide cât mai repede centrele de entertainment. Astfel, Tel Aviv şi-a menţinut premiul de "Cel mai distractiv oraş din lume", în ciuda tuturor restricţiilor operate de autorităţi.

Situat la 60 de kilometri de Ierusalim, poziţionarea oraşului Tel Aviv pe coasta mediteraneană conferă zonei un farmec aparte devenind de-a lungul timpului un loc viu, modern, colorat, cosmopolit, surprinzător de armonios şi de tânăr.

Numit şi Miami-ul Orientului Mijlociu, Tel Aviv a fost clasat pe locul opt ca fiind cel mai bun oraş din lume şi pe locul secund în clasamentul celor mai bune oraşe la categoria mâncăruri şi băuturi, după Shanghai, într-un sondaj realizat de publicaţia Time Out. Lista din acest an a celor mai bune oraşe din lume aduce în centrul atenţiei comunităţile care s-au adaptat condiţiilor impuse de pandemie, într-o perioadă în care factorii cheie, care transformau aceste metropole în zone de distracţie, cultură şi socializare, au dispărut.

În cadrul sondajului, respondenţii au considerat că viaţa de noapte, restaurantele şi cultura din Tel Aviv, precum şi aparteneţa la comunitate - care a fost deosebit de importantă în timpul pandemiei - fac acest oraş demn de a fi numit "cel mai distractiv din lume". Tel Aviv a obţinut, de asemenea, şi un punctaj generos pentru iniţiativele de mediu şi angajamentul faţă de activism.

Cu toate că pandemia a oferit lumii întregi o pauză neaşteptată, în Tel Aviv spiritul comunităţii nu a dispărut. Israel a pus întotdeauna accent pe inovaţie şi tehnologie, ţara reuşind astfel să treacă peste colapsul cauzat de lockdown.

Tel Aviv este al doilea cel mai mare oraş din Israel, după Ierusalim, o metropolă plină de viaţă şi energie, un uriaş centru economic, de afaceri, dar şi cultural. La început, Tel Aviv a fost simplu port, dar astăzi înseamnă mult mai mult decât atât, este locul unde viaţa are un ritm alert, fiind cea mai mare zonă metropolitană din Israel.

Condiţiile de călătorie în Israel începând cu 9 ianuarie 2022: certificat de vaccinare sau dovada trecerii prin boală, test COVID PCR înainte de călătorie şi PCR efectuat la intrarea în ţară, plus PLF

Ministerul Turismului din Israel a anunţat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiştii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiţii: sunt vaccinaţi cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în ţară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72h înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinaţi, celor trecuţi prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) şi sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24h, în funcţie de evenimentul care survine primul, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Distractiv sau distructiv??

    1. Trebuie sa iti citeasca altcineva articolul?

    Si targul de craciun din Craiova cel mai tare din Europa. Deja se creeaza un tipar..

    1. Chiar si comentariul denota un tipar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb