Telefonul mobil al lui Emmanuel Macron ar fi fost urmărit de serviciile de informaţii ale Marocului

G.B
Internaţional / 20 iulie 2021

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron se află printre potenţialele victime ale softului de spionaj Pegasus, folosit de unii lideri mondiali pentru a-şi spiona rivalii politici, scrie Le Monde, citată de Digi24.

Telefonul mobil al preşedintelui francez ar fi fost urmărit cu ajutorul programului spyware de serviciile de informaţii ale Marocului. Pe lista celor vizaţi de o posibilă infectare a telefoanelor mobile se află şi premierul Franţei, Edouard Philippe dar şi alţi 14 membri ai Guvernului.

Unul dintre numerele de telefon ale preşedintelui Emmanuel Macron, pe care l-ar folosi din 2017 şi până în prezent figurează pe o listă de numere aleasă de un serviciu de securitate al Marocului, unul dintre statele care au utilizat programul de spionaj Pegasus.

Alături de telefonul liderului francez, pe lista formată din peste 50.000 de numere de telefon, se regăsesc şi cele ale prim-ministrului ţării, cât şi a altor 14 membri ai Guvernului.

Forbidden Stories, o organizaţie media nonprofit din Paris, şi Amnesty International au avut iniţial acces la lista filtrată şi au distribuit-o către publicaţii partenere unite în "proiectul Pegasus", printre care şi publicaţia Le Monde.

Autenticitatea acestei liste şi legătura sa cu programul de spionaj Pegasus au fost stabilite analizând zeci de telefoane care figurează pe listă. În marea majoritate a cazurilor, au fost găsite urme lăsate de Pegasus, adesea la câteva secunde după apariţia telefonului corespunzător pe listă.

Contactat de Le Monde, Palatul Elysee a precizat că "dacă faptele se adeveresc, acestea sunt evident foarte grave. Se va face lumină asupra acestor dezvăluiri din presă. Unele victime franceze au anunţat deja că vor depune o plângere şi, prin urmare, vor fi lansate anchete judiciare".

Le Monde notează că Emmanuel Macron adoră telefoanele mobile. Pentru preşedintele francez, acestea reprezintă un instrument de lucru, un mijloc de guvernare şi chiar un simbol al modernităţii sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb