TEMERI LEGATE DE INFLAŢIE, DOBÂNZI ŞI BREXIT Preţul aurului, aşteptat de unii analişti să ajungă la 1.500 dolari uncia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 martie 2017

Preţul aurului, aşteptat de unii analişti să ajungă la 1.500 dolari uncia

Cotaţia futures a aurului este aşteptată să crească la un nivel care nu a mai fost atins în ultimii patru ani, iar factorii care determină această evoluţie sunt, în opinia unor specialişti, inflaţia, dobânzile reale negative şi incertitudinile legate de declanşarea procesului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).

Ronald-Peter Stoeferle, managing partner la societatea de adminis-trare Incrementum AG din Liechtenstein, a declarat, citat de Bloomberg, că preţul aurului ar putea ajunge la 1.400 - 1.500 de dolari/uncie anul acesta.

Preţul spot al aurului era, ieri, de 1.252,83 dolari uncia, în urcare cu 0,1% faţă de ziua precedentă. Cotaţia a atins 1.400 de dolari uncia în septembrie 2013.

Preţul aurului cu livrare în iunie era de 1.253,90 dolari uncia ieri dimineaţă, la ora 08.19, la Comex New York, cu 0,4% mai mic faţă de ziua anterioară.

Anul acesta, preţul metalului galben a urcat în baza cererii din partea investitorilor care sunt atenţi la riscurile ce apar în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump nu va putea să implementeze măsurile prevăzute în agenda sa. Totodată, piaţa aurului este influenţată de incertitudinile care privesc alegerile din unele ţări europene şi de procesul de Brexit. În plus, investitorii sunt în alertă din cauza semnelor de inflaţie.

Stoeferle a precizat: "Accelerarea creşterii preţului aurului ar putea să înceapă în această vară. Piaţa în creştere se află într-un stadiu incipient acum, investitorii încă sunt precauţi".

Totuşi, există şi specialişti care nu cred în avansul preţului aurului. Analiştii băncii franceze Societe Generale recomandă vânzarea aurului cât timp cotaţiile sunt pe creştere, întrucât acestea vor scădea odată ce banca centrală americană (Fed) îşi va înăspri politica monetară, iar evenimentele politice vor avea un impact limitat asupra pieţei de profil. Banca estimează că preţul mediu al aurului va fi de 1.125 dolari uncia în ultimul trimestru din 2017. Şi un sondaj realizat de Bloomberg aşteaptă ca preţul aurului să ajungă la 1.230 dolari/uncie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb