TENSIUNE ÎN PDL Stolojan: "Boc e nepotrivit pentru unii, că este un om corect"

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2011

Theodor Stolojan şi Emil Boc

Theodor Stolojan şi Emil Boc

Parlamentarii PDL, tot mai nemulţumiţi de situaţia din partid

Premierul Emil Boc "este nepotrivit pentru unii, pentru că este un om corect", a apreciat, ieri, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan.

Liderul PDL a subliniat că îşi menţine opinia că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului de guvernare şi a precizat că nu crede că PDL şi-ar reveni ca imagine dacă în fruntea Guvernului ar fi desemnat un premier tehnocrat.

Theodor Stolojan a declarat, pentru Mediafax: "Preşedintele partidului de guvernare trebuie să fie şi prim ministru. Argumentul este că o persoană care deţine cele două funcţii poate să atenueze tensiunile care apar. În cazul separării celor două funcţii, preşedintele partidului de guvernare va intra foarte curând în conflict cu primul ministru. Nu cred că România se află în prezent într-o situaţie în care o guvernare să fie ges-tionată de o persoană şi partidul de guvernământ să fie gestionat de altă persoană".

Stolojan a arătat că toate discuţiile din ultima vreme s-au bazat pe ipoteza că percepţia faţă de partidul de guvernământ s-ar schimba şi că PDL şi-ar reveni foarte repede dacă ar fi desemnat un premier tehnocrat.

Despre acest scenariu, prim-vicepreşedintele PDL a afirmat: "Faţă de tot ce s-a discutat până acum, nu cred că România este în situaţia în care imaginea partidului de guvernare să poată fi desprinsă de percepţia guvernării. Or, multe din discuţii se bazează pe această prezumţie, că, dacă am avea un premier tehnocrat, partidul îşi va reveni mai repede. Singura ieşire, după mine, este ca, în 2011, să avem creştere economică, iar în 2012 această creştere economică să se regăsească şi în percepţia populaţiei".

Schimbarea lui Boc, o chestiune de zile?

Declaraţiile lui Stolojan vin în contextul în care preşedintele Traian Băsescu le-ar fi spus liderilor locali ai PDL, la întâlnirea de marţi seară, că rolul acestora este să îi convingă pe parlamentari că este nevoie de un premier tehnocrat, după cum au susţinut surse oficiale.

Conform aceloraşi surse, Emil Boc ar putea fi înlocuit înaintea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) al PDL.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, ieri, că PDL a amâ-nat şedinţa de sâmbătă a CNC deoarece aşteaptă să se termine alegerile din UDMR. Stoica a mai afirmat că democrat-liberalii doresc să nu influenţeze competiţia din interiorul Uniunii. CNC ar urma să aibă loc pe cinci martie.

Parlamentarii reclamă "deruta" din partid

Unii parlamentari PDL se declară nemulţumiţi de faptul că nu au fost informaţi de amânarea CNC al partidului şi de faptul că sunt lăsaţi în "derută". Aceştia au apreciat că nici Emil Boc, nici Vasile Blaga sau Adriean Videanu nu se ocupă de partid.

Unul dintre parlamentarii PDL, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a afirmat: "Boc se ocupă de Guvern şi nu are timp de partid. Am crezut că, dacă ies din Guvern, Videanu şi Blaga se ocupă de partid, dar nimeni nu face nimic".

Un altul a adăugat: "Nu am primit nimic. Nu am fost înştiinţat oficial. E un viciu de comunicare în partid. E derută clară, aştept explicaţii".

Alt parlamentar PDL susţine că decizia l-a suprins total nepregătit: "Am vorbit cu mai mulţi colegi la micul dejun, la hotel şi nu ştiau nimic de amânarea CNC. Aveam stabilit şi noi un program".

Surse din PDL au mai susţinut că deputaţii şi senatorii partidului ar fi primit sarcină în urma discuţiei de marţi, ca până sâmbătă, când ar fi trebuit să aibă loc CNC al PDL, să meargă în teritoriu pentru a analiza şi a lua decizii în legătură cu soarta premierului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb