Tensiune maximă înaintea meciului Ungaria - România!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 3 septembrie 2015

Partida de mâine pe care echipa naţională de fotbal a ţării noastre o va susţine în compania Ungariei a stârnit, aşa cum era de aşteptat, pasiuni enorme. Rivalitatea sportivă este clară şi justificată, ambele echipe vizând victoria, pentru a se desprinde în fruntea clasamentului (tricolorii) sau pentru a intra în lupta pentru prima poziţie (Ungaria).

"Meciul" suporterilor, unul vechi şi cu multe episoade, este unul foarte tensionat, provocatorii încercând şi de această dată să învenineze atmosfera. Organizatorii au decis ca suporterii tricolorilor (1.100 de persoane) să fie plasaţi într-un ţarc special amenajat, care are plasă de protecţie inclusiv deasupra capetelor, tocmai pentru a preîntâmpina orice fel de ciocnire între cele două galerii. Oficialii Federaţiei Maghiare au oricum foarte mult de lucru cu galeriile principalelor echipe din prima ligă. Conform digisport.ro, Comisia de Disciplină a Federaţiei Maghiare a judecat patru partide disputate în etapa a 7-a, în cadrul cărora au existat scandări rasiste şi xenofobe la adresa ţării noastre. În urma analizei făcute, şase dintre cele opt echipe implicate au fost amendate: Ujpest, Honved, Videoton, Debrecen, MTK şi Diosgyor. Amenzile nu sunt foarte mari, 3,2 milioane de forinţi (10.000 de euro), dar dincolo de sumă trebuie remarcat faptul că jumătate din echipele din prima ligă maghiară au fost penalizate pentru rasismul suporterilor, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă. De altfel, UEFA consideră partida drept una cu un grad ridicat de risc, ambele echipe fiind pasibile de penalizări în cazul în care vor exista incidente nedorite.

Dincolo de problemele cu fanii adverşi, suporterii tricolori care vor face deplasarea la Budapesta trebuie să evite să intre în contact cu imigranţii care se găsesc în oraş, mulţi dintre ei localizaţi în zona gărilor. De altfel, CFR Călători a recomandat pasagerilor din ţara noastră, care doresc să ajungă în diverse locaţii din Europa să evite să aleagă rute care presupun schimbarea trenului în Budapesta. Avertizaţi, majoritatea suporterilor au decis să facă deplasarea cu autocare sau cu autoturismele proprii. Pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal a fost publicat un "Ghid al suporterilor care călătoresc la Budapesta", unde sunt oferite mai multe sfaturi şi informaţii, inclusiv traseele recomandate de poliţia maghiară, menite să preîntâmpine orice fel de incident.

Jucătorii tricolori încearcă să facă abstracţie de starea de tensiune existentă şi să abordeze meciul doar din perspectiva punctelor puse în joc. Cel mai experimentat jucător din lotul pregătit de Anghel Iordănescu, Răzvan Raţ, le recomandă colegilor să fie mai puţin atenţi la divergenţele politice şi la rivalităţi: "Rivalitatea e mai puţin importantă pentru mine. Eu voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine pe teren şi să fiu la fel cum sunt la oricare al meci. Pentru mine sunt mai puţin importante nuanţele politice şi tot ce înseamna rivalitate între cele două ţări. Atmosfera este bună, normală, ca înaintea oricărui meci. Ne pregătim intens pentru acest meci şi nu cred că ar trebui să fie o atmosferă specială. E poate un meci mai special prin prisma rezultatului, pentru că ne poate duce pe culmile gloriei sau ne poate îngropa. Eu cred că 3 puncte rezolvă ecuaţia calificării în mare parte. Mergem în Ungaria să câştigăm, să ne facem jocul, unul care nu va fi cu siguranţă defensiv". În schimb selecţionerul german al Ungariei, Bernd Stock, consideră că "partea istorică" nu poate fi ignorată, dar invită publicul la o atitudine decentă: "În primul rând e un joc de fotbal, dar sigur că şi partea istorică are importanţa sa. Dar noi trebuie să ne concentrăm pe meciul nostru. Dorinţa mea e ca şi fanii să ne susţină într-un mod decent, publicul trebuie să fie al doisprezecelea jucător al echipei, să ne ajute intr-un mod decent. Noi vrem să le răspundem pe teren, cu un joc bun de fotbal, aceasta e dorinţa mea".

Partida, care va începe mâine la ora 21.45, va fi arbitrată de o brigadă din Germania, cu Felix Brych la centru, ajutat de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp. Această delegare a stârnit nemulţumirea unei mari părţi a suporterilor autohtoni, care consideră nefiresc faptul ca un antrenor german să fie arbitrat de o brigadă de arbitri din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb