Tensiuni pe frontiera Israel-Gaza, "rezolvate" cu rachete

F.B.
Internaţional / 27 octombrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Armata israeliană a ucis ieri cinci palestinieni în Gaza şi unul în Cisiordania, în incidente separate, în contextul protestelor la frontiera cu Israelul, scrie Agerpres.

Dincolo de asta, Israelul a lansat astăzi acuzaţia că Siria că a ordonat, cu sprijinul Iranului, tirurile de rachete venite în cursul nopţii dinspre enclava palestiniană Gaza împotriva Israelului, transmite AFP.

"Tirurile de rachete din cursul nopţii împotriva Israelului au fost ordonate de Damasc cu implicarea clară a Gardienilor Revoluţiei", armata de elită a Iranului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Jonathan Conricus.

Potrivit ministerului sănătăţii din Gaza, şi-au pierdut viaţa şase bărbaţi cu vârste între 19 şi 27 de ani, la Khan Yunis, în sudul teritoriului palestinian, la Bureij, în centru, şi la Jabaliya, în nord. Patru dintre ei au fost doborâţi de gloanţele militarilor israelieni, la fel ca şi palestinianul din Cisiordania, iar al cincilea, susţin martorii, de explozia propriei sale grenade. Circa 180 de protestatari au fost răniţi.

Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu despre victime, dar a precizat că la gardul care desparte Gaza de Israel s-au adunat circa 16.000 de manifestanţi palestinieni, care au aprins cauciucuri şi au aruncat dispozitive explozive.

Ulterior, militanţii palestinieni din Gaza au lansat rachete asupra teritoriului israelian, informează Reuters. Armata a estimat că au fost minim 39, dintre care 16 au fost interceptate de sistemul defensiv Iron Dome. Nu s-au raportat victime.

După tirul cu rachete, grupările armate palestiniene au anunţat printr-un comunicat comun că au loc pregătiri generale pentru război.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb