Teodor Ancuţa critică schimbările din conducerea Sibex

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 noiembrie 2012

Teodor Ancuţa critică schimbările din conducerea Sibex

Fostul preşedinte Sibex se teme de un posibil faliment al bursei sibiene

Acţionarii Sibex au votat, luni, o nouă conducere, care ar trebui să revitalizeze instituţia, după scandalul declanşat de fostul preşedinte Cristian Sima.

Teodor Ancuţa, unul dintre fondatorii bursei sibiene şi preşedintele ei înainte de Cristian Sima, este însă dezamăgit de alegerea acţionarilor şi se teme de un posibil faliment.

"Am crezut că, măcar de data aceasta, acţionarii îşi vor da seama că trebuie să pună profesionişti la Bursa din Sibiu, care ar mai fi putut să redreseze situaţia", ne-a declarat Teodor Ancuţa.

În opinia domniei sale, la Sibex, trebuia schimbat tot Consiliul de Administraţie şi terminat cu "găştile". Domnia sa ne-a precizat că la AGA de luni s-au înfruntat două "găşti", una în jurul SIF-urilor şi una în jurul acţionarului Bogdan Baloşan.

"În Consiliul actual, oameni care ştiu piaţa de capital sunt doar Valentin Ionescu şi Iancu Stavrositu, care este venit tot pe filiera Baloşan", ne-a declarat Teodor Ancuţa, pentru care Bogdan Baloşan pare să fie inamicul public numărul unu.

"Probabil că vom asista la un al patrulea faliment - al lui Baloşan, după Macarale Turn, ILF Sibiu şi Metamix Bucureşti, respectiv la falimentul Sibex", a precizat Teodor Ancuţa.

Domnia sa spune că Bogdan Baloşan a avut un rol covârşitor şi în schimbarea sa din aprilie 2011.

"Mai grav este că Baloşan are o influenţă şi în conducerea executivă, prin actualul director general adjunct, Ovidiu Petru, pe care eu îl angajasem drept director de marketing. Activitatea lui se vede", mai spune Teodor Ancuţa, care consideră că este necesară o schimbare şi la nivelul executivului.

Domnia sa a mai adăugat: "Când m-a schimbat pe mine, domnul Baloşan mi-a zis că este din cauză că a scăzut preţul acţiunii. L-aş întreba care este situaţia acum?"

Fostul preşedinte al bursei sibiene mai aminteşte şi că acţionarul Werner Keul a contestat AGA Sibex în care Cristian Sima a fost ales preşedinte, iar un nou termen în proces are loc pe 28 noiembrie.

Teodor Ancuţa ne-a declarat: "Dacă domnul Keul va câştiga procesul, lucrurile se vor schimba, vor trebui să dea socoteală toţi cei cinci administratori care au fost puşi după mine".

Fostul preşedinte Sibex şi-a exprimat opinia că Valentin Ionescu nu va rămâne alături de această echipă a CA.

Dan Simionescu, de la SIF3 Transilvania, este singurul dintre adminis-tratorii Sibex care nu a fost revocat de acţionari, în Adunarea Generală de luni. Noua conducere va avea numai patru membri noi, în urma alegerilor, respectiv Valentin Ionescu, de la SIF2 Moldova, Iancu Adrian Stavrositu, propus de SSIF Interfinbrok Corporation, Cristina Manuela Duţu, propusă de Bogdan Baloşan (care deţine 5% din Sibex) şi Daniel Grigoropol, propus de Georgeta Camelia Grecu.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ancuta are dreptate. Are si el ceva bube pe cap dar in comparatie cu astia e mic copil...Balosan si cu marionetele lu din CA si management vor falimenta Sibex.

    Balosan si gasca lui supusa vor continua sa munceasca din greu la contracte futures pe emitenti care nu intereseaza pe nimeni, nu vor genera market makeri noi, poate chiar vor pierde dintre cei existenti, , iar intre timp vor mulge bursa cu salarii si cheltuieli grase.

    1. Ce ''bube''poate avea Ancuta-ca a infiintzat Bursa!?;ca a fost promotorul -pe tzara al regulamentelor de functzionare?;ca nu a operat niciodata pe bursa ptr. cistig propriu ca''termiatorul''de Sima?ca a fost sever cucei care urmareau evaziunile ori ca a asigurat beneficii bursei si pe timp de criza?;nimeni n-a invatzat ''lectzia /urmeaza al 2-lea ''terminator .Maica Tereza zicea ca un om construiestecu efort ceva in ani de zile si vine altul sidistruge totul intr-o zi! -ma rog, in cazul asta in cateva luni;acum -zice Adevarul -rat-ul Sima a revenit in Elvetzia-nu-l ia nimeni de coada ?;din salariul pe care nu i-l mai dau ,sibex,cica recupereaza o parte din pierderi!traiasca hotzii si fraierii!

      Da, Ancuta a facut toate lucrurile bune pe care le spui iar Sibex e realizarea sa. Te asigur insa ca nu e fara de pacat, dar cum am zis, e mic copil pe langa sarlatanii astia de acum.

    Ori faliment, ori moarte clinica trebuie sa se intample ceva !

    Daca fuzionati cu BVB era ok.

    Acum s-a gatat totul ! 

    1. Ca bine o mai duce si BVB -ul...si ce bine o duce si rasdaq-ul dupa ce au untrat sub aripa lor ocrotitoare...Sibex a avut si are in continuare sansa sa se dezvolte singura, dar nu cu oameni ca Balosan sau Simuonescu si papusile lor gonflabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb