TEODOR MELEŞCANU:  "Aderarea la OCDE - o modalitate de a impulsiona agenda de reforme interne"

D.I.
Politică / 10 aprilie 2018

Angel Gurría şi Teodor Meleşcanu (Sursa foto: Facebook)

Angel Gurría şi Teodor Meleşcanu (Sursa foto: Facebook)

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut vineri, cu ocazia vizitei la sediul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) din Paris, o întrevedere cu secretarul general OCDE, Angel Gurría, şi s-a adresat Consiliului organizaţiei format din reprezentanţii permanenţi ai statelor membre OCDE, într-o reuniune dedicată României, prezidată de secretarul general, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, dat publicităţii.

Potrivit documentului, discursul lui Teodor Meleşcanu a fost urmat de un dialog cu reprezentanţii permanenţi ai statelor membre OCDE.

Reprezentanţii MAE precizează că vizita a avut ca scop "promovarea obiectivului României de aderare la OCDE, asumat la nivel politic şi de către toate componentele societăţii, precum şi prezentarea evoluţiilor recente din ţara noastră, cu accent pe stabilitatea şi perspectivele macroeconomice, programul de reforme al guvernului şi participarea României la activităţile OCDE şi la iniţiativele regionale şi globale".

În intervenţia sa Teodor Meleşcanu a precizat că aderarea la OCDE este văzută în primul rând "ca o modalitate de stimulare a reformelor din ţara noastră, subsumată obiectivului creşterii bunăstării cetăţenilor".

Potrivit sursei citate, ministrul a mai subliniat angajamentul ţării noastre de a continua consolidarea relaţiilor cu OCDE, organizaţie recunoscută la nivel global pentru promovarea bunelor practici şi politicilor sustenabile.

În cadrul vizitei, Teodor Meleşcanu a declarat: "Considerăm că aderarea la OCDE nu constituie un scop în sine, ci o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne şi, în acelaşi timp, o evoluţie firească după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană. Pentru noi, această reuniune este o bună oportunitate de a confirma interesul de a deveni un membru al familiei OCDE. Dăm o înaltă apreciere şi ne însuşim valorile pe care OCDE le reprezintă - respectabilitate şi responsabilitate, prezervarea încrederii şi bunăstării cetăţenilor noştri, precum şi acces la cele mai bune politici şi

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.

Cei 35 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. de pe vremea lui Ceașcă?

    Așa a constatat Diderot că în Anglia zilelor lui averea era deținută de o mână de oameni si ce putina avere le rămâne la restul. De atunci s-a schimbat puțin lumea dar averea a rămas tot în mână câtorva oameni cu alte metode.

    Am dat regi pe multinaționale? 

    Cel mai INCOMPETENT guvern din istorie, il are in compoenta si pe (fragment eliminat conform regulamentului) acesta!!!

    din pacate, nu meritam sa intram in OCDE. Daca printr-un miracol, s-ar intampla sa accedem, va fi meritul aliatilor / partenerilor euro-atlantici, care isi doresc sa existe cat mai multe mecanisme de verificare, astfel incat sa nu mai existe unul care aresteaza tara asta si o face ferma sa.

    Mai trăiește Omu din dreapta? Oricum, îmi place chestia cu.." Dăm o înaltă apreciere..." Parcă îl aud pe nea Tomiță...Ortansa...întotdea una am dat o înaltă apreciere...:)))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb