TEODOR MELEŞCANU, MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE:  Coliziunea între Est şi Vest a scăzut în intensitate

F.B.
Internaţional / 10 octombrie 2018

 Coliziunea între Est şi Vest a scăzut în intensitate

Coliziunea între Est şi Vest a scăzut în intensitate la ora actuală, fără că ea să dispară, iar acest lucru se datorează unor instituţii internaţionale, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Bucharest Forum.

"Din punctul meu de vedere, coliziunea între Est şi Vest a scăzut în intensitate la ora actuală, fără că ea să dispară, şi acest lucru se datorează câtorva instituţii cheie din sistemul internaţional. În primul rând ONU, care prin acoperirea practic universală a societăţii internaţionale este unul din actorii cei mai importanţi. Nu este deloc întâmplător că ultimele eforturi pe care le face ONU privesc reforma Consiliului de Securitate şi crearea unui comitet care se ocupă de consolidarea păcii la nivel mondial. De asemenea, din punct de vedere al situaţiei în care ne aflăm, nu este o simplă întâmplare faptul că pentru ambele structuri România şi-a asumat atât preşedinţia Comitetului pentru reforma Consiliului de securitate, cât şi pentru Comisia pentru consolidarea păcii. Este una din organizaţiile cheie care are un rol deosebit în materie de păstrare a securităţii pe plan internaţional", a spus ministrul.

Meleşcanu a adăugat că alţi actori foarte importanţi în acest proces sunt NATO şi UE. El a mai precizat că ceea ce s-a schimbat în materie de confruntare între est şi vest este în primul rând faptul că s-au modificat foarte mult anumite concepte legate de război. În acest sens, el a vorbit despre apariţia tehnologiei digitale, care oferă posibilitatea informării în timp real.

"În al doilea rând, la ora actuală există o tendinţă foarte clară pe plan internaţional, datorită existenţei articolului 5 al NATO, de a avea acţiuni care să se situeze sub pragul în care art. 5 poate fi invocat. De fapt aceasta şi conduce la conturarea unei anumite viziuni, pe care noi o numim război hibrid, care se bazează pe o serie de elemente, cum ar fi informaţia falsă, folosirea sistemelor cibernetice, implicarea chiar în unele alegeri într-o ţară sau alta. Deci, lucruri care fac ca la ora actuală confruntarea să fie de un alt tip decât cea strict militară", a spus ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb