Teodorovici joacă leapşa cu proiectul privind închisoarea pentru datornici

D.V.
Politică / 17 septembrie 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Actualizare - EUGEN TEODOROVICI: "Este necesară o dezbatere mai largă în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu susţinere pentru această variantă. (...) Sensul proiectului este protejarea atât a angajatului, angajatorului şi a bugetului de stat.(...) Proiectul rămâne în Parlament şi colegii parlamentari vor decide când va fi inclus pe agenda Comisiei."

Actualizare - Declaraţii ambigue ale lui Teodorovici : Dimineaţă a zis că se opreşte, că aşteaptă 10.000 de semnături. La prânz, că proiectul rămâne în Parlament.

Ministrul Finanţelor, a declarat la Giurgiu că: "Astăzi o să anunţ la Comisia de buget-finante de la Senat, unde sunt cu colegii, o să anunţ următorea abordare: Am să mă opresc cu acest act normativ până când cel puţin, poate 10.000 de oameni de afaceri din România, 10.000 de semnături să le văd pe o listă în sensul că dânşii doresc această lege să fie trecută de Parlament", a spus Teodorovici, la Giurgiu.

La câteva ore după anunţ, în Parlament, în Comisia de buget-finanţe din Senat a revenit asupra declaraţiilor sale şi a spus că proiectul va rămâne în Parlament.

"De ce să îl retrag? Este o iniţiativă, este în dezbatere. Acea propunere de act normativ este o propunere petnru care este nevcesară o dezbatere în zona economică şi am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar, cu sprijin, pe această prevedere. Proiectul rămâne în Parlament", a spus el.

---------

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, renunţă la proiectul privind închisoarea de la 1 la 6 ani pentru reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor, informează Hotnews.

Asta după ce a susţinut că este o măsură bună şi chiar a venit, luni, cu explicaţii pe proiect.

"Este o propunere legislativă lucrată încă din 2018 când am promis că pe această zonă de evaziune fiscală trebuie luate anumite măsuri astfel încât practica europeană să se regăsească şi în România. Practic, mediul de afaceri să aibă un instrument sau să nu mai aibă teama de a merge în locuri întunecate pentru anumite prevederi din cadrul legislativ. În 2015 Curtea Constituţională a declarat ca fiind neconstituţională prevederea articolului 6 pentru că nu era clar modul în care a fost scris atunci. S-au adus acele clarificări pe care Curtea le-a invocat. O să vedeţi că obiectul prevederii legale este în anexa proiectului, se aplică tuturor companiilor din România", a declarat, luni, Teodorovici.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. nulitate negativa esti teodorovicule. ce mai, traforica pare inteleapta pe linga tine

    Te contrazici tu pe tine Teodorov!ziceai ca ești pt Prevenție și acum te ai răzgândit la polul celălalt!

    Sa va voteze Sarsaila ca eu m-am răzgândit acum! 

    1. NU I MAI VOTEAZA NICI MACAR ANALFABETII PE PSD- ISTII ASTIA!

    TEODOROVICI nu prea cunosti cate prune ai in traista?

    Ziceai ca ajuti firmele si ca esti pt sustinerea preventiei si redresarea lor,pt ca sunt mullte firme ce chiar nu pot tine pasul cu fiscalitatea asta mare.(taxe peste taxe marite puse in carca angajatorului) 

    Acum mai vrei sa ne bagi si la puscarie!

    Rusine macar ar trebui sa-ti fie! 

    1. cat de ipocriti sunt psd-isti astia, ii scapa de puscarie pe aia de fura de la zeci de mii de euro in sus, chiar daca sunt prinsi, judecati si gasiti vinovati, fara sa se recupereze macar pagubele si vor sa i bage la puscarie pe amarati aia de incearca si ei sa nu ajunga bugetari (nu au pile) si sa traiasca cu mana intinsa framiturile lor

    Nea todoro-vici, rezolvasi nene cu multinationalele care nu platesc impozite si sifoneaza profiturile? Baga-I pa aia intai la inchisoare, ca sa nu-ti umple romanii tolba mai inainte!

    1. Se pun calare pe micile afaceri si buticuri de zona,ca pe aia mari nu -i deranjeaza nimeni!

      Asta-i Romania,faliment total!

      Cred ca o sa fie mai bine si in Bukin- Faso! 

    Tov. Teodorovici ii bagati la bulau si pe cei din companiile nationale care nu isi platesc contributiile legale la bugetul de stat inca din 1990 sau oferta asta speciala este pentru sclavii din privat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb