Teodorovici: MFP "închide" propunerea de modificare a OUG 114

E.A.
Politică / 13 martie 2019

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Eugen Teodorovici (Sursa foto: Twitter)

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat astăzi că, în această săptămână, MFP "închide" propunerea de modificare a OUG 114 în privinţa băncilor şi a Pilonului 2 de pensii, fixându-şi ca termen pentru ''clarificarea'' acestui act normativ finalul lunii martie.

"Noi, la Finanţe, săptămâna aceasta, închidem propunerea de modificare pe OUG 114, pe zona de bănci şi Pilon 2. Colegii din Guvern responsabili de zona Energie şi Comunicaţii fac acelaşi lucru, astfel încât următoarele zile să putem centraliza aceste propuneri de modificare şi săptămâna viitoare să putem discuta, poate chiar şi în mod public, pentru a testa forma acestui act normativ. Eu, personal, pe bănci, pe Pilonul 2, va trebui să notific şi Banca Central Europeană, pentru că aşa am stabilit. Avem deja un concept agreat şi de Asociaţia Română a Băncilor", a precizat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

El a spus că, până la finalul lunii, se va ajunge la un consens pe OUG 114.

"Se decuplează taxa pe activele financiare faţă de ROBOR-ul de astăzi. ROBOR-ul poate avea un nou mod de calcul. Sunt discuţii în acel grup de lucru format din cei de la BNR şi de la Finanţe. Ideea a fost să fie decuplat acest nou indicator de masa taxabilă de activele financiare, care şi ea se va modifica în funcţie de discuţiile pe care le-am avut cu Asociaţia Română a Băncilor. E deja un consens. Nu cred că mai sunt probleme în această zonă bancară. Va fi o scădere a costului de finanţare, o finanţare agresivă, în sensul bun, de către bănci a economiei reale", a menţionat Teodorovici, întrebat cum se va modifica "taxa pe lăcomie" aplicată pe activele financiare.

Ministrul a arătat că nu ia în calcul o eventuală prorogare a ordonanţei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. I-TI MERGE MINTEA , TOVARASE '''' TEO '''' ! VEZI ! ESTI UN ADEVARAT COMUNIST ! PINA LA SFIRSITUL LUNII ??? AJUNGI LA 1 CONSENS ??? ASTA , CA SA-I '''' FENTEZI '''' , PE IDIOTII DE LA '''' STANDARD & PURS '''' , CARE TREBUIE SA PREZINTE MAINE , 15 MARTIE 2019 , ECHIVALENTUL ROMANIEI , DE LA STABIL LA NEGATIV ??? I-MI PLACE SI MIE , MISCAREA ASTA !!! TOVARASUL DRAGNEA , TREBUIE SA SE FELICITE , CA TE-A PUS MINISTRU !!! NU LA FINANTE , CI LA SMECHERII !!! SA VEDEM ACUM , SI CAT DE TAMPITI SANT CEI DE LA '''' PURS '''' !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb