The spy who shagged us

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2012

The spy who shagged us

Schimbarea tuturor miniştrilor lui Emil Boc ar vrea să spună că nu doar oamenii, ci şi stilul se schimbă, iar Programul de guvernare, aruncat ieri pe piaţă, sugerează stilul rapoartelor serviciilor speciale, de unde este înălţat premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu.

Aşa arată "şcoala SIE", sumarul stării de fapt, urmat de direcţiile de acţiune - exact structura în care ne este prezentat Programul de guvernare.

Cristian Preda ne-a spus că Programul a fost întocmit de Răzvan Ungureanu, în două zile.

Dacă ar fi adevărat, dincolo de stil, Programul ar trebui să ne decons-pire personalitatea lui Ungureanu.

"România a făcut progrese deosebite, în ciuda climatului internaţional nefavorabil", ne încredinţează Programul de guvernare, deci, Ungureanu.

"Rata şomajului este cu două puncte procentuale sub media europeană", mai spune.

Nu spune că, de fapt, ne aflăm în implozie demografică, că nu avem sursa demografică de şomaj, că dimensiunea noilor generaţii de lucrători este mai redusă cu 7-8%, faţă de generaţiile care ies la pensie şi că rata şomajului, în sine, nu este grăitoare pentru progres, decât în raport cu numărul slujbelor .

Ce fel de dezvoltare economică are o ţară care se menţine la nivel scăzut de şomaj, deşi numărul locurilor de muncă este în neîncetată des-fiinţare (patru milioane, în ultimii douăzeci de ani), iar două-trei milioa-ne de lucrători muncesc în străinătate?

Te poţi mândri cu dezastrul?!

"Inflaţia se află la cel mai mic nivel din ultimii 22 de ani", afirma probabilul Răzvan Ungureanu, în Programul de guvernare.

Da, în loc de inflaţie, aţi ales să aruncaţi sarcina în reducerea pensiilor, iar când Curtea Constituţională nu a permis-o, atunci aţi crescut TVA la 24%.

Bravo Isărescu!, totuşi, ceva-ceva inflaţie există, iar TVA-ul majorat se aplică la această inflaţie "care este" (vorba lui Vanghelie) - până la urmă, întregul economiei este unul şi acelaşi, chiar dacă mizeria se ascunde după un macroindicator rimelat; puterea de cumpărare a scăzut cu 11%.

"Totodată, România înregistrează cea mai mică datorie externă pe locuitor din UE", zice, zice-se, Ungureanu.

Dar nu spune că este cea mai mare din toate timpurile, că România n-a mai fost niciodată într-atât de împovărată.

Nu spune nici că este complet improprie comparaţia cu "Europa", care şi-a călcat în picioare propriul Tratat de la Maastricht.

Şi nu spune nici că gradul de îndatorare, de fapt, nu este grăitor, decât în raport cu puterea de rambursare a datoriei, o putere care ne lipseşte cu desăvârşire - dacă am fi datori fie şi un singur euro (iar nu 97 de miliarde), la scadenţă, dacă nu-l avem, atunci trebuie să ne împrumutăm ca să-l plătim şi trebuie să-i acceptăm dobânda.

Această dobândă este costul neputinţei noastre, care se adaugă la cos-tul vieţii noastre, pe care nu ni-l putem asigura din propria muncă.

Dobânda la împrumuturile aces-tea (atenţie!, dobânda, nu împrumuturile efective!) se ridică la 34,5 miliarde de euro, în primele unsprezece luni ale anului trecut.

OK, domnule Ungureanu, nemţii au datorii mult mai mari pe cap de locuitor, nu înţeleg de ce ne ducem la ei, să muncim în străinătate şi nu vin ei aici, să muncească în străinătate...

"Datoria publică se menţine la un nivel sustenabil pe termen lung", spune bănuitul Ungureanu.

Aici este sarcastic, căci aserţiunea se traduce astfel: "Datoria noas-tră publică este perpetuă şi vom munci întotdeauna, de acum încolo, ca să plătim dobânda la împrumuturile ros-togolite".

Cred că începem să ne cam lămurim asupra personalităţii lui Mihai Răzvan Ungureanu, dacă el va fi fost acela care să fi scris Programul de guvernare.

Putem să mai notăm cum afirma că am stabilit un record istoric la exporturi, în 2011, fără să precizeze că s-a adâncit ecartul faţă de importuri, o distanţă din ce în ce mai mare, de la an la an, prevăzută de Comisia de Prognoză să se majoreze, în anii următori şi că nu face nici o referire la structura exporturilor noastre (care sunt, în bună măsură, reexporturi, materii prime şi lohn, fără ca vlaga producţiei interne să adauge valoare).

Şi ne mai spune şi că pensia medie a crescut, anul trecut, cu 30% faţă de 2008, o gogoaşă statistică dospită din pensiile speciale şi noile pensionari, o gogoaşă care îi asigură ostilitatea vârstei a treia - mai bine nu scria asta.

Eu, unul, nu cred că Programul a fost scris de Ungureanu şi nu cred că a fost scris în două zile, mă excede fie şi să-l citesc, darămite să-i analizez perversităţile- are 42 de pagini, iar aici am analizat, doar, ceva din prima.

Cred că Programul a fost întocmit de SIE, în tihnă, poate că prin noiembrie, poate că în colaborare cu SRI.

Poate că Ungureanu l-a răsfoit.

Poate că nu.

Poate că a asistat la alegerea miniştrilor săi.

Poate că nu.

Înţeleg că nu şi-a dat demisia din funcţia de la SIE.

Ce fel de premier vom avea?

O persoană sau o instituţie?

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Opinm zilele trecute ca MRU este omul momentului. Deoarece atacul dement al unor tari europene si al SUA asupra Siriei ce se prefigureaza la orizont necesita un personaj versatil din domeniul informatiilor,ca viitor premier. Presedintelui jucator i-a fost oferita mutarea in plic . De catre Mossad si CIA. Ce agreau un reprezentant din domeniul informatiilor Ordinul nu se discuta si supervizorul discret din NSA,local si zona balcanica, ce supravegheaza actiunile politice ale actualului presedinte a mai bifat ca REALIZAT,desemnarea dlui MRU ca viitor primministru. Ca el va continua actiunea de jaf sistematic al Romaniei inceputa de regimul iliescian din 1990 de catre guvernul Petre Roman nu ne indoim.O analiza facuta la rece de catre dl G.ral A.I Rogojan,ce a lucrat in structurile SRI, nu-l califica pentru functia de primministru pe dl MRU. confirmand faptul ca rolul sau real este ,pe langa satisfacerea interesolor straine Romaniei,acela de a continua jaful sistematic al resurselor nationale...Ramase inca..Cine va decide rezultatul final ? Protestatarii din Piata Universitati din Bucurestti si alte orase din tara. Si alte evenimente internationale in curs de derulare. Vizita presedintelui iranian in America -latina ,trecuta cu vederea ,,ascunde necunoscute-de mass-media- pe care nu indraznim sa le comentam. Evenimentele se vor derula cum ,probabil au fost planificate de marii jucatori din umbra... Ma refer la cele internationale.. In tara noastra ,Programul de Guvernare al viitorului cabinet MRU,se va derula cu hais si cea ,ca in fabula ce incepe asa : Racul ,broasca si o stiuca/intr-o zi s-au apucat/ s.a.m.d SIE va trage ,SRI ,cel putin cei care mai apara interesele nationale, vor incerca sa repare raul facut de SIE ,ajuns un svaiter... si pus in slujba intereselor altora. Cel putin asa apar lucrurile. Sa asteptam primavara dle Make. Cu cutizarea protestelor stradale si deruta SUA.. Ce vad posibila formarea,unui guvern militar provizoriu.. Unde va fugi clasa politica actuala nu stim..Probabil ca granitele vor fi inchise.... Sumbru tablou ? Posibil.. N-am facut decat sa ne exprimam o opinie , in baza a cea ce am aflat si noi .. On-line., din varii surse. Externe si interne.

    1. Acutizare protestelor stradale,privite cu interes si ceva speranta de vecinii din zona, spre primavara va estompa gargara politicianista ,locala. Cum opinam candva,Va creste pretul barilului de titei spre zone insuportabile. Vom observa cu aceasta ocazie prostia politica din UE in toata splendoarea ei. ..

      Posibil ca premierul desemnat sa nu fie validat de parlament,cu sprijin prezidential ! O interventie magureana face posibila o invalidare parlamentara a dlui MRU ,cu sprijin pdl-ist la cererea actualului presedinte T.Basescu . Se pare ca unele chestiuni pe care nu dorim sa le comentam,au dus la insuccesul actiunii agentului NSA,ce-l supraveghea pe T. Basescu. Repetam ,din ratiuni de securitate a informatiei, nu putem comenta acum nimic. Stirea este proaspata..de mai putin de o ora..., Noi nu facem decat sa consultam si unele portaluri mai putin ortodoxe ,dupa unii,dar teribil de bine informate.. Acum doar o semnalam.. Vom reveni..

      Posibil ca premierul desemnat sa nu fie validat de parlament,cu sprijin prezidential ! O interventie magureana face posibila o invalidare parlamentara a dlui MRU ,cu sprijin pdl-ist la cererea actualului presedinte T.Basescu . Se pare ca unele chestiuni pe care nu dorim sa le comentam,au dus la insuccesul actiunii agentului NSA,ce-l supraveghea pe T. Basescu. Repetam ,din ratiuni de securitate a informatiei, nu putem comenta acum nimic. Stirea este proaspata..de mai putin de o ora..., Noi nu facem decat sa consultam si unele portaluri mai putin ortodoxe ,dupa unii,dar teribil de bine informate.. Acum doar o semnalam.. Vom reveni..

      Mai baieti, v-am rugat la externare sa va luati medicamentele!

    Doamnelor, domnilor, avem dictatură. Nici carlisto-dâmboviţeană nici antonesciană nici bolşevică. Avem o dictatură specială. Opoziţia s-a retras, sniperii lui Gitenstein şi-au ocupat poziţiile. Ne vedem la puşcărie.

    Singura şansă de supravieţuire a ziarului "Bursa" e să-şi schimbe discret "B"-ul în "S" şi să-l aboneze pe Udemereanu la "Sursa".  

    Te poti mandri cu dezastrul?!.  

    Sigur ca da! prim ministru la acea vrema, la un moment dat Nastase a aparut tantos la TVR anuntand natiei romane inca un succes rasunator al guvernarii sale: romani sunteti liberi sa placati in lume pentru a va cauta de lucru! nu conteaza ca va lasati familia/ copii de izbeliste, pe mana vecinilor, bunicilor .......sau ca in timp vor apare (inevitabil) destramari de familii sau alte surprize! ....acestea sunt binefacerile unei societati democratice!

    Curat democratic...... culegem roadele. 

    1. Pe vremea lui Nastase romanii puteau trai in tara. Acum "traiesc bine" in strada! Nu mai aruncati pisica la Nastase, cand porcul e mort in cotet la Basescu.

      Orice roman poate sa confirme ca oamenii din tara asta au dus-o bine cu PSD la putere, si rau cu PNT-CD si PDL. Nu sunt PSD-ist. 

      Am dus-o groaznic cu PSD, nu mai puteai respira, Nastase ne confiscase tara.

      Nici eu nu sint PSD-ist. 

      Nici eu nu mai puteam respira, aroganta lui Nastase era de nesuportat, de aia l-am si votat pe Basescu. Atunci. Dar nu am dus-o groaznic cu PSD, a fost incomparabil mai bine decat acum.

      Acum e criza si e reala, atunci nu era decit Nastase.

      Nu sint nici PDL-ist. 

    IM BACK BABY ! sau IM BARACK OBAMBY ?

    1. Concluzia este ca numai armata inclusiv SRI ar putea sa mai apere interesul public national atunci cand interesele rpivate externe si interne ajung prea departe! O fi adevarat sau e doar o iluzie?!

      Eexista un portal Pe surse .. Nu-l consultam. Exista alte portaluri si alte categorii de surse . Foarte bine informate . In limita bunului simt,le coroboram cu altele si, functie de tema tratata ,ne exprimam opinia. Medicamentele le recomandam celor slabi de inger...sau altora. Sine ira et studio.... Bursa on-line este echidistanta.Noi credem ca respectem regulamentul impus de portalul Bursa on-line. Pentru linistea unora, nu am facem parte din structurile speciale Consideram ca Romania trebuie sa aiba oameni politica care sa-i apere interesele nu s-o jefuiasca ,sistematic ,incepand cu 1990 . Este unul din motivele care ne face sa speram ca strada ,eufemistic vorbind ,va demola tot sistemul politic postdecembrist. .Cu sau fara ajutorul armatei.

    O papusa mecanica a fost inlocuita de un robot ultraperfectionat. Cei care l-au creat nu s-au ingrijit (nu le-a pasat) de aparenta lui umana. Nu-l vom vedea pe noul premier gafand, impiedicandu-se, facandu-se de ras. Va fi impecabil, perfect, exact, precis, concis.

    Ramane de vazut cine il teleghideaza. Si in ce scop. 

    1. Cum cine il teleghideaza? servicile! Cica a declarat ziaristilor:"Eu sunt genul de om care la sase sunt la serviciu". Deci a vrut sa spuna ca la "sase" este la seviciu! asa ca aveti grija! speram sa nu-i scape nimic iar noi sa o ducem mai bine.

      Si sa moara de ciuda opozitia !. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb