TheCityUK: Londra trebuie să redevină principalul centru financiar global

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2021

Marea Britanie trebuie să reducă impozitele pentru bănci şi să facă mai uşoară angajarea de personal de peste hotare pentru a ajuta Londra să-şi recâştige, în următorii cinci ani, prima poziţie în clasamentul privind principalele centre financiare globale, ocupată acum de New York, se arată într-un document al grupului de lobby financiar TheCityUK, transmite Reuters, conform Agerpres.

Strategia prezentată ieri de TheCityUK reia unele idei prezentate deja în rapoarte oficiale în ultimele luni, în condiţiile în care City of London încearcă să recâştige terenul pierdut după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"După unele statistici, Regatul Unit pierde teren: Londra este depăşită în fiecare an de New York, în topul principalelor centre financiare globale, în timp ce alte centre se consolidează", susţine TheCityUK.

Centrul financiar american a depăşit Londra în 2018, iar New York-ul domină listările bursiere.

"Prin urmare, Marea Britanie trebuie să-şi îmbunătăţească competitivitatea internaţională ca să redevină principalul centru financiar global", se arată în document.

Ministerul de Finanţe pregăteşte reforme pentru a face piaţa londoneză de capital mai competitivă, iar TheCityUK a anunţat un obiectiv pe cinci ani pentru ca Londra să-şi depăşească rivalii, prin reducerea impozitelor, vize şi alte reglementări.

Devenind un hub global pentru datele financiare, investiţii sustenabile şi gestionarea riscurilor vor fi cruciale pentru a ajuta Regatul Unit să-şi recâştige poziţia, apreciază TheCityUK.

Cea mai importantă problemă a firmelor financiare este să poată face angajări din întreaga lume, consideră şeful TheCityUK, Miles Celic.

Menţionăm că, în iulie şi august, Bursa de Valori din Amsterdam a devansat-o pe cea de la Londra, devenind cel mai important centru european de tranzacţionare a acţiunilor, în contextul în care Brexitul a forţat investitorii din Uniunea Europeană să folosească platforme din interiorul blocului comunitar. Potrivit cifrelor comunicate de platforma Cboe Europe, care operează în ambele oraşe, valoarea medie a tranzacţiilor efectuate zilnic la Bursa din Amsterdam a fost de 8,23 miliarde de euro în august, faţă de 7,63 miliarde de euro la Londra, după un nivel de 8,86 miliarde de euro în iulie la Amsterdam şi 8,67 miliarde de euro la Londra.

În ianuarie, Bursa din Amsterdam a devansat-o pentru prima dată pe cea de la Londra, un indiciu important al modului în care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană afectează centrul financiar londonez.

Pentru comparaţie, în 2019, valoarea medie a tranzacţiilor efectuate zilnic la Londra a fost de 17,5 miliarde de euro, pe locul al doilea fiind Bursa din Frankfurt, cu 5,9 miliarde de euro pe zi, iar Bursa de la Amsterdam a ocupat doar locul al şaselea, cu tranzacţii de 2,6 miliarde de euro zilnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb