THEODOR PALEOLOGU: "Actuala Constituţie are unele disfuncţionalităţi"

M.A.I.
Politică / 14 septembrie 2019

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a declarat sâmbătă, la Şcoala de vară a Organizaţiei PMP de la Costineşti, că actuala Constituţie are "disfuncţionalităţi", una fiind aceea că preşedintele ţări nu poate demite premierul.

"Cred că ne-am dat seama cu toţii că actuala Constituţie are unele disfuncţionalităţi. S-a văzut în repetate rânduri că scârţâie. De ce scârţâie ? Pentru că ea conţine nişte contradicţii. Să ne uităm la criza politică actuală, la vârful statului avem haos, avem zăpăceală, avem discordie, avem dihonie. Preşedintele numeşte primul ministru, dar nu îl poate demite. (...) Este o absurditate de gândire constituţională. Numeşte un prim-ministru şi după aceea rămâne potcovit cu respectivul prim-ministru. Din păcate, am rămas potcoviţi cu Viorica Dăncilă. De ce ? Pentru că Iohannnis şi-a făcut un calcul pentru cel de-al doilea mandat. S-a gândit că în felul acesta îngroapă definitiv PSD. Da, îngroapă definitiv PSD, dar problema este că ne îngroapă şi pe noi, ca ţară", a afirmat Paleologu, conform Agerpres.

El a spus că şi-ar dori "nişte ajustări" în Constituţie, pentru a se evita pe viitor "blocajul" cu care se confruntă România în prezent.

"Vreau nişte ajustări în Constituţie pentru a evita genul de blocaj cu care ne confruntăm în momentul de faţă. Vreau de exemplu ca preşedintele să poată demite primul ministru. Vreau ca preşedintele să poată dizolva Parlamentul. Vreau ca alegerile anticipate să fie o posibilitate reală, nu doar declarativă. Pentru că în Constituţia actuală procedura pentru declanşarea de alegeri anticipate este atât de complicată, încât niciodată nu vor avea loc alegeri anticipate. (...) În momentul de faţă noi avem o prăpastie, un abis între popor şi Guvern şi Parlament. Cu alte cuvinte, alegerile anticipate ar fi salutare pentru România, dar sunt atât de greu de organizat, încât s-ar putea să avem o situaţie explozivă. (...) Eu nu aş fi numit-o pe Dăncilă", a mai susţinut candidatul PMP, conform sursei citate.

Theodor Paleologu a mai afirmat că România nu este o ţară de proşti.

"Aşa cum spun mereu, România nu este o ţară de proşti. Cei care ne consideră că suntem o ţară de proşti sunt cinicii care vor să manipuleze la nesfârşit şi putem demonstra pe 25 noiembrie că majoritatea în ţara asta nu este făcută din proşti", a arătat Paleologu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. RESETAREA - NUMAI - PRIN REVOLUȚIE : DE LA PARLAMENTARI, NIMIC, ZEROOOOOO....!!!!!

    Constituția României este perfectă așa cum e, căci obligă la democrație pe președinte, care -conjunctural - ar putea manifesta despotism, ranchiună, rea-credință, misoginism, etc.

    D,le Paleologu, as adauga si urmatorul aspect: dacă un Președinte- cazul Basescu- e suspendat,iar la referendum poporul nu e de acord,atunci Parlamentul sa fie dizolvat de drept pentru ca nu reprezintă voința populară!Parlamentarii nusi- ar mai bate joc de Președinte!

    Referitor la afirmația d-lui candidat: "Să ne uităm la criza politică actuală, la vârful statului avem haos, avem zăpăceală, avem discordie, avem dihonie[sic!]." remarcăm câtă dreptate are dl. T. Baconschi: "...constatăm că în democrațiile postmoderne se produce o mișcare anti-sistemică: cei ”nealeși” denunță elitele (pentru incompetență, corupție, aroganță, lipsă de empatie și multe alte rele). Elitele alese sunt contestate ca elite autodesemnate. "

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb