THEODOR PALEOLOGU: "Ţi se umple inima de bucurie, când vezi că prim-ministrul e atât de apreciat în SUA"

A.I.
Politică / 24 septembrie 2019

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Theodor Paleologu (Sursă foto: Twitter)

Candidatul PMP la Preşedinţie, Theodor Paleologu, ironizează vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA şi întâlnirea acesteia cu primarul oraşului Jersey, spunând că ţi se umple inima de bucurie văzând cât de apreciat este în SUA prim-ministrul României şi calificând drept "genială" ideea de a discuta cu primarii oraşelor mici, informează News.ro.

"Cum să nu ţi se umple inima de bucurie, când vezi că primul ministru al României e atât de activ şi de apreciat în Statele Unite? E genială ideea de a discuta cu primarii de oraşe mici: doamna Dăncilă lucrează la bază, la firul ierbii", scrie Paleologu pe Facebook.

El afirmcă că Viorica Dăncilă l-a înţeles perfect pe Alexis de Tocqueville, care spunea că adevărata democraţie americană se găseşte în micile comunităţi.

"E extraordinar pentru relaţiile româno-americane că Viorica Dăncilă va fi "aproape de fiecare american". Aşa se câştigă prietenia unei întregi naţiuni", comentează Paleologu, făcând aluzie la sloganul electoral al lui Dăncilă, "Alături de fiecare român".

Şi liderul Pro România, Victor Ponta, a criticat vizita lui Dăncilă, spunând că-i este ruşine de modul în care este prezentată ţara noastră în lume, având în vedere că premierul Viorica Dăncilă şi jumătate din Guvern au fost primiţi de primarul din Jersey City, oraş de dimensiunea Ploieştiului sau a municipiului Baia Mare. Ponta afirmă că reprezentanţii Guvernului au discutat despre înfiinţarea unei linii aeriene între Bucureşti şi Jersey City, deşi noi nu avem destule avioane să ajungem în Italia. "Dacă vedeaţi un prim-ministru dintr-o dintr-o altă ţară, de pe alt continent, însoţit de jumătate din Guvern, în vizită la un primar dintr-o localitate micuţă de la noi şi discutând cu acel primar despre o linie aeriană - ce aţi fi crezut despre acea ţară? Ori că este o ţară bananieră? Ori că este condusă de nişte bufoni!", a scris Ponta pe Facebook.

Viorica Dăncilă, însoţită de mai mulţi miniştri, face o vizită în Statele Unite ale Americii.

Porivit programului, luni, Dăncilă s-a întâlnit cu cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey, dar şi cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel şi cu conducerea Băncii Mondiale.

Marţi, Viorica Dăncilă are programată o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Paleologu si Ponta sunt buni in a lansa ironii,cu siguranta vor fi presedinti ai comunitatii Mupets !

    1. Ca ție nu ți-e rușine meu Bolate Cristi ca aia e tuta ca noaptea? Eu da. Aia nu știe nimica și o umbla prin tara. Eu de stânga as vota asa ca Ponta și Palaeologu au dreptate

    poante de retardat. Totusi, cat e de tembela Viorichea, se intalneste cu Pence. Este nivelul maxim de reprezentatre pentru un prin ministru dintr-o republica semi-prezidentiala. Dar Theodor, for Toader, este un intellectual fin. Cu ironii pe masura. Sa va traiasca toata clasa de gunoaie politice. Sa traiasca si slugoiul lui Petrov, un president foarte apreciat. De catre lichele si prosti, evident. Ce I-o spune piliphosophului Liiiiceanu amicul sau bemvistic Bismark ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb