THEODOR STOLOJAN: "Sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine"

S.B.
Miscellanea / 20 februarie 2021

"Sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine"

Fostul premier Theodor Stolojan cataloghează drept "anomalii" unele sporuri pe care le primesc angajaţii din sistemul public, el arătând că există sporuri care trebuiau tăiate astăzi şi sporuri care trebuie "gândite". Stolojan susţine că le-a transmis colegilor săi din PNL că sporuri precum cel de confidenţialitate, unde beneficiarii asta trebuie să facă, să-şi "ţină gura" sau de doctorat, ar trebui eliminate "fără prea multă gândire", informează news.ro.

"Eu le-am spus şi o să le mai spun la colegii mei: sunt sporuri care trebuiau eliminate astăzi, nu mâine. Astăzi. Spor de confidenţiale, când slujba ta, să zicem, de judecător, de procuror, de militar, de poliţist sau ştiu eu cine mai primesc asemenea sporuri de confidenţialitate asta-ţi cere: să-ţi ţii gura? Şi aş înlocui sporul de confidenţialitate cu măsuri sancţionatorii severe dacă încalci această cerinţă a muncii tale. Nu mai vorbesc de, iată, spor de doctorat. Hai să fim foarte clari aici: există cerinţe de muncă ale jobului, pentru profesori universitari, conferenţiari, rectori, cercetători la care slujba lor le cere să-şi dea doctoratul, să se perfecţioneze, să fie creativi. Restul, care vor să-şi facă doctorate, sigur că nu-i opreşte nimeni, dar nu mă apuc să dau spor de doctorat. Şi sunt multe asemenea sporuri care puteau fi oprite fără niciun fel de prea multă gândire. Ele sunt consecinţa politicianismului abuziv din România şi presiunii sindicale", a declarat Theodor Stolojan duminică, la Digi 24.

Acesta a precizat că, pe de altă parte, există "sporuri care trebuie gândite", cum ar fi sporul de condiţii vătămătoare. El a dat exemplul sporului de tunel de care beneficiază majoritatea salariaţilor din Metrorex, deşi doar unii dintre aceşti beneficiari lucrează în tunel.

Fostul prim ministru crede că nicio formaţiune aflată la guvernare nu va mai proceda la tăieri din salariile bugetarilor sau din pensii.

"Niciun partid politic în România nu va mai tăia salarii şi pensii după experienţa Partidului Democrat Liberal. Ar trebui să fii aşa, într-o situaţie cu totul catastrofală ca să faci aşa ceva. A învăţat lecţia, cred, fiecare partid şi nu va mai face nimeni aşa ceva", a adăugat Theodor Stolojan, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Altă penelepră care nu pune prea mult preț pe gândire.

    Boul are dreptatea lui, în sensul că veniturile din sporuri ar trebui în mod normal incluse în salariu. Un asistent universitar are un salariu de tot rahatul, iar dobitoaca bugetară cu pensie specială de europarlamentar propune reducerea venitului și așa mic al asistentului. Cine îți mai rămâne în universități în condițiile astea?  

    Iar leprele se mai și laudă cu România Educată și alte asemenea slogane retardate dar care prind la o parte a populației grav îndobitocită.  

    Piata muncii este ca orice piata, fiecare isi alege meseria pe care o vrea. Nimeni nu te obliga sa fi profesor de ex., si nici instalator. Tu alegi si sti dinainte ce salariu vei avea. Nu mi se pare corect ca dupa ce ai devenit profesor sa ceri sporuri sau salariu mai mare .este chiar indecent si inechitabil. Cu ar fi de ex., daca la magazin pe acelas produs vinzatorul ar lua un pret mai mare profesorului .

    1. Cred ca trebuie sa reactionam la ANALFABETII care spun " " sa fi profesor " cand corect este " sa fii profesor " si " sti dinainte " cand corect este " stii dinainte " .Cred ca e greu sa recuonosti ca esti tare prost si needucat . Intai du- te la scoala si apoi poti sa comentezi . Astept reactii de la prostovanul needucat de la 2.

      Nu o spun ca reactie la tine pt ca nu meriti asa ceva. Genul tau de pseudointelectual este des intilnit. Probabil ai o diploma si esti frustrat ca nu te baga nimeni in seama. In primul rind cei ca tine nu abordeaza subiectul, ei sa cred destepti daca vineaza greseli gramaticale si discuta forme fara fond.argumentele lor intodeauna sunt sofisme. Tu nu poti elimina pe nimeni, si instalstorii au dreptul la replica. Sunt curios daca ai inteles ceva. Stiu ca o sa nr greselile gramaticale. Nu ma intereseaza. Spor la treba.

      Pentru analfabetul funcțional 2 care ne ține lecții de economie. Ești un monument de diletantism cu lacune grave de înțelegere a unui text. Dar nu fii trist. Sunt mulți ca tine (să vezi ce e la secțiunea de comentarii ale altor publicații). Nu e o insultă, ci o observație.

      Hai să-ți explic puțin cum stă treaba diletantule.  

      1. România nu se poate dezvolta fără educație. Asta dacă ai înțeles și tot e mare lucru. 

      2. Ca să ai educație performantă, trebuie să aduci oameni buni în sistem și bine remunerați. Când un student bun are de ales între 2000-3000 de lei la universitate și 5000-7000 de lei la corporația neplătitoare de taxe, ce va alege? 

      3. Un spor de vreo câteva sute de lei pentru un universitar nu e indecent diletantule agramat. Indecent e faptul că un tânăr care ar vrea să rămână în sistem este "atras" cu un venit de kk (indiferent că-i spui salariu sau spor). Indecente sunt pensiile speciale enorme ale aparatului de represiune. Indecente sunt taxele mici plătite de corporații și IT-iști. Indecentă e evaziunea fiscală.  

      Indecent e să spui cu o gură că vrei Românie Educată și cu alta că trebuie să tai veniturile profesorilor. Ai înțeles diletantule? Vrei să-ți fac o schemă? 

      da stiu ca avem nevoie de educatie, mai ales tu. te pretinzi probabil ,,educat,, si Vadim spune asta si jignea pe toata lumea. tu esti mai grav, jignesti oameni pe care nu ii cunosti si care si-au spus opinia lor. eu nu o sa te jignesc ,nu ma cobor la ,,nivelul,, tau de ,,educatie,,. ma intreb daca faci diferenta dintre Plesu si Vadim , si daca o faci, pe cine alegi. inca odata da avem nevoie de o reforma in educatie ,tu esti exemplu cel mai elocvent, un produs al diplomelor obtinute la apelu de seara. grav este ca te crezi probabil un om educat si un reper, ma rog sa nu ajungi in postura de profesor, vei distruge vieti fara sa sti. despre demostratia pe care ai gasito pe google spusa de n politicieni, ce pot sa zic , este un plagiat ,dar probabil esti obisnuit cu astea. dupa cum mi-am imaginat ,nu ai inteles nimic din postarea mea. iti mai explic odata. eu nu am nimic cu veniturile nimanui si chiar sunt de acord sa fie platite dupa merit peste tot. in educatie la fel, ar trebui platiti bine profesorii care dau rezultate si elevii lor sunt eminenti. nu platiti pt ca au o diploma ,pe toti la fel. trebuie facuta diferenta, daca nu o faci pot unii ca tine sa spuna ca sunt si ei educati. un simplu instalator.

      La sparanghel si capsuni cu toti bugetarii!!! Vrem invatamant privat! Este valabil si pentru sanatate:privatizare!!!

      Eu nu mă pretind nimic. Doar remarc diletantismul și lipsa rațiunii din opiniile agramate pe care le-ai întins aici.

      E plină țara de dătători de opinii. De la rude de securiști cu pensii speciale precum Stolojan până la diletanți agramați anonimi pe internet. Toți indignați, săracii de ei. Toți cu gura mare. Toți acuză în stânga și dreapta și dau lecții de economie, când ei de fapt sunt vai de capul lor pe toate nivelele: de la educație până la caracter. Dacă profesorii care te-au învățat pe tine să scrii ar fi fost plătiți după merit mureau de foame. Agramatule. 

      P.S. Ți s-a explicat în nenumărate rânduri cum se scrie corect în limba română, dar tu văd că insiști în prostie și "ști" mai bine. 

      Dorele ai deja învățământ privat. De mare renume chiar.

      Pina la urma asta ti-a mai ramas sa te legi de gramatica, chiar nu faci diferenta intre o comunicare pe tel cu mesaje si o teza la romana, chiar nu iti dai seama cit de penibil esti. Una este sa scri o scrisoare un document undeva ,si alta aici unde important este sa pastrezi subiectul si sa transmiti ceva. Eu asta urmaresc nu dau examen la caligrafie. Sunt foarte multi educati care aici prescurteaza, gresesc, etc. Nu mai vb de tineri. Mai important este alceva, caracteru si bunele maniere. La asta sa te gindesti cind mai jignesti oameni pe care nu-i cunosti. Daca tu vinezi oameni care scriu gresit numai sa ii jgnesti cred sincer ca ai probleme cu educatia pe care o tot pomenesti.

      Noapte buna 

      Tu nu transmiți nimic în afara unei înșiruiri de slogane inepte. Ți-am și explicat care sunt acestea. Dar văd că nu înțelegi.

      Nu ai ce sa-i faci.Prostu pana nu-i fudul,nu e prost destul!Greselile sale gramaticale sunt in concordanta cu mesajul transmis.In plun,intotdeauna astia care dau la lopata i-au invidiat pe cei cu studii superioare.Invidia,bat-o vina!

      ,,In plun,, cei cu studii superioare....!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb