Theresa May a anunţat că va forma noul Guvern

M.I.
Internaţional / 9 iunie 2017

Theresa May a anunţat că va forma noul Guvern

Actualizare 15:35 Premierul Theresa May a anunţat că a primit mandat din partea reginei Elisabeth a II-a pentru formarea Guvernului

Premierul Thersa May a declarat în faţa Downing Street, conform News.ro: "Tocmai m-am întâlnit cu Maiestatea Sa regina şi acum voi forma un Guvern. Un Guvern care va putea oferi certitudine şi va conduce Marea Britanie înainte în acest moment crucial pentru ţara noastră. Acest Guvern va ghida ţara în negocierile cruciale pentru Brexit, care vor începe peste numai 10 zile".

Theresa May a precizat: "Guvernul pe care îl conduc eu va pune corectitudinea şi oportunitatea în centrul a tot ceea ce facem, pentru a îndeplini promisiunea pentru Brexit împreună şi, în următorii cinci ani, să construim o ţară în care nimeni şi nicio comunitate să rămână în urmă".

Premierul a anunţat că a format o alianţă cu formaţiunea unionistă nord-irlandeză DUP, cu care a format o majoritate în Camera Comunelor. Aceasta a adăugat: "Partidele noastre se bucură de o relaţie puternică pe parcursul a mulţi ani, iar acest lucru îmi dă încrederea să cred că vom putea lucra împreună în interesul întregului Regat Unit".

La numărarea voturilor în 649 din cele 650 de circumscripţii, conservatorii au obţinut 318 mandate, cu 12 mai puţine decât în fostul Parlament. Aceştia nu pot obţine 326 de mandate pentru a deţine controlul în Legislativ, potrivit sursei citate.

Laburiştii au obţinut 261 de mandate, cu 29 mai multe decât în legislativul precedent. Formaţiunea scoţiană SNP a obţinut 35 de mandate, cu 21 mai puţine decât înainte. Liberal-democraţii au obţinut 12 mandate, cu patru mai multe decât înainte. DUP a obţinut 10 mandate, cu două mai multe decât în legisaltura precedentă, conform News.ro.

(C.R.)

-----

Actualizare 12:54 Theresa May va cere permisiunea reginei de a forma un Guvern, după ce ar fi ajuns la un acord de formare a majorităţii cu DUP

Premierul britanic Theresa May va merge vineri, în jurul orei locale 12.30 (14.30 ora României) la regina Elisabeth a II-a pentru a cere permisiunea de formare a unui Guvern, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de Sky News. Surse din Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord au precizat că May se bucură de susţinerea formaţiunii şi poate forma o majoritate.

"Vrem să fie un Guvern. Am lucrat bine cu May. Alternativa este intolerabilă", au declarat surse din formaţiunea nord-irlandeză pentru The Guardian.

(A.C.)

------

Actualizare 12:27 Principalii actori UE implicaţi în negocierile pentru Brexit cer Londrei să evite o criză politică după alegeri

Principalii actori europeni implicaţi în negocierile pentru Brexit au îndemnat Londra să facă tot posibilul pentru a evita o criză guvernamentală care să întârzie discuţiile privind ieşirea din blocul comunitar, relatează Sky News.

"Nu ştim când vor începe negocierile pentru Brexit. Ştim când trebuie să se încheie. Faceţi tot ce puteţi pentru a evita "lipsa unui acord' în urma 'lipsei negocierilor'", a scris şeful Consiliului European, Donald Tusk.

La rândul său, şeful echipei de negociere pentru Brexit a Parlamentului European, Guy Verhofstadt, care a avertizat că situaţia este şi mai complicată după alegeri şi criticând-o voalat, pe May pentru pariul politic riscant făcut prin convocarea scrutinului. "Încă un obiectiv personal, după Cameron acum May, va face negocierile deja complexe şi mai complicate", a scrie el pe Twitter.

Predecesorul lui May, David Cameron, a fost acuzat de unele voci de la Bruxelles că şi-a urmat propria agendă politică, nu interesul ţării, atunci când a convocat referendumul privind ieşirea Londrei din UE.

Negociatorul CE, Michel Barnier, a afirmat că negocierile pentru Brexit trebuie să înceapă "când este pregătită Marea Britanie", subliniind că "programul şi poziţiile UE sunt clare". "Să ne punem minţile la contribuţie pentru a ajunge la un acord", a conchis el.

(A.C.)

------

Actualizare 11:43 Corbyn: "Negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din UE trebuie să continue"

Negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să continue, a declarat vineri liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, după ce premierul Theresa May a eşuat în tentativa de obţinere a unei majorităţi în Parlament, relatează Reuters.

May, al cărei Partid Conservator a obţinut cele mai multe mandate, a semnalat că îşi va folosi drept ca premier în exerciţiu să facă prima tentativa de a forma un Guvern, deşi nu este clar dacă se bucură de susţinerea necesară pentru acest lucru.

Întrebat dacă negocierile pentru Brexit, care ar urma să înceapă pe 19 iunie, ar trebui amânate, Corbyn a declarat: "Vor trebui să continue pentru că a fost invocat Articolul 50, Guvernul în funcţie, în 11 zile, va trebui să desfăşoare acele negocieri pentru Brexit".

"Poziţia noastră este foarte clară, vrem un Brexit care să pună locurile de muncă pe primul plan, deci cel mai important lucru este acordul comercial cu Europa", a adăugat Jeremy Corbyn.

Corbyn a spus că laburiştii au câştigat alegerile, pentru că au reuşit să obţină mai multe mandate şi o proporţie mai mare din voturi decât la scrutinul precedent. Mai mult, partidul este pregătit să conducă un Guvern minoritar, potrivit lui.

(A.C.)

-----

Actualizare 11:20 Conservatorii lui May negociază cu Partidul Unionist Democrat nord-irlandez

Premierul conservator Theresa May negociază cu Partidul Unionist Democrat (DUP) din Irlanda de Nord, după ce a pierdut majoritatea în alegerile legislative anticipate de joi, potrivit Reuters.

(A.C.)

-------

Actualizare 10:47 May nu intenţionează să demisioneze, în pofida rezultatului conservatorilor în alegerile pe care le-a convocat

Theresa May nu intenţionează să demisioneze din postul de premier, în pofida faptului că Partidul Conservator şi-a pierdut majoritatea în camera Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic, în alegerile legislative anticipate de joi, scrie presa britanică, relatează The Associated Press.

Viitorul lui May ca şefă a partidului este pus în discuţie în mod deschis, după ce ea a convocat acest scrutin anticipat, potrivit sursei citate.

May a convocat aceste alegeri cu speranţa de a-şi consolida majoritatea, care să-i ofere mână liberă în negocierea Brexitului cu Uniunea Europeană (UE).

(A.C.)

-------

Actualizare 09:28 Oettinger, nesigur că negocierea Brexitului poate începe la timp după alegerile din Marea Britanie

Comisarul european pentru Buget Guenther Oettinger a declarat că nu este sigur că negocierile cu Regatul Unit în vederea ieşirii din Uniunea Europeană (UE) pot începe la timp, după ce alegerile legislative anticipate de joi din regat nu au un învingător clar, transmite Reuters.

Oettinger a declarat pentru postul german Deutschlandfunk că un partener de negociere al Brexitului slab, la Londra, poate conduce la un rezultat prost.

-------

Actualizare 08:27 May, înfrântă în alegerile legislative

Partidul Conservator britanic a pierdut în alegerile anticipate de joi majoritatea absolută pe care o deţinea în Parlament, însă rămâne cea mai mare formaţiune în Legislativ, scrie presa britanică, citată de surse din media.

Partidul lui Theresa May, care a convocat acest scrutin anticipat pentru a-şi consolida majoritatea de 330 de mandate, a obţinut doar 308 mandate - cu 12 mai puţin ca în fosta legislatură, după numărarea voturilor în 634 de circumscripţii, şi nu mai poate obţine 326 de mandate şi o majoriate, transmite News.ro.

Acest prag de 326 de mandate i-ar fi permis să-şi păstreze majoritatea absolută în Parlament, conform sursei citate.

------

Actualizare 07:53 Corbyn i-a cerut demisia premierului, după ce consevatorii par că au pierdut majoritatea în Camera Comunelor

Jeremy Corbyn a lansat vineri dimineaţă critici dure la adresa premierului conservator, cerându-i să plece de la guvernare după ce rezultatele parţiale şi proiecţiile mass-media indică o pierdere a majorităţii conservatoare şi un mare eşec pentru Theresa May, care a convocat anticipatele în speranţa de a-şi întări mandatul parlamentar pentru negocierea Brexit-ului, transmite The Telegraph, citat de News.ro.

(M.I.)

-------

Actualizare 07:35 Osborne: "Dacă acest exit-poll se dovedeşte corect, atunci vorbim de o catastrofă completă pentru conservatori şi pentru Theresa May"

Osborne susţine că exit-poll-urile sugerează rezultate catastrofale pentru conservatorii lui May, potrivit unor surse din presă.

George Osborne, conservatorul care a condus până în urmă cu o lună Ministerul Finanţelor, a declarat, transmite News.ro: "Sunt primele momente. Este doar un exit-poll. Dar dacă acest exit-poll se dovedeşte corect, atunci vorbim de o catastrofă completă pentru conservatori şi pentru Theresa May".

De asemenea, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că conservatorii nu vor putea alcătui o coaliţie pentru a rămâne la putere, având în vedere relaţiile extrem de tensionate cu liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni, care se opun unei ieşiri dure din blocul comunitar propusă de May, informează sursa.

George Osborne a mai spus, relatează agenţia: "În mod egal, este destul de dificil dacă ne uităm la numere să vedem cum laburiştii ar putea să formeze o coaliţie, deci suntem pe o adevărată muchie de cuţit şi cred că în următoarele câteva ore vom avea o diferenţă uriaşă într-un număr limitat de circumscripţii".

Osborne susţine ideea că conservatorii nu vor putea să câştige majoritatea pentru a forma un nou guvern pe Downing Street, conform sursei citate.

(M.I.)

-------

Prim-ministra britanică, Theresa May, a pierdut alegerile de joi în faţa lui Jeremy Corbyn. Potrivit unui exit-poll realizat de IPSOS MORI, Partidul Conservator al Theresei May, a obţinut 314 mandate în Parlamentul britanic, din totalul de 650, un scor insuficient pentru a constitui majoritatea absolută, noteaza Reuters, potrivit unor surse din presă.

Jane Merrick, analist CNN, a declarat, transmite Hotnews: "În cazul în care exit-pollul este corect, rezultatul constituie un dezastru pentru Theresa May. După doar doi ani, ea a distrus majoritatea absolută a conservatorilor jucând riscant pe cartea Brexitului".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Grea mai este aritmetica pentru unii redactori (români sau englezi, nu știm încă) :-)

    "...330 de mandate, a obţinut doar 308 mandate - cu 12 mai puțin" 

    1. Corect, iar formularea Prim-ministra ..... este si mai 'a la Bursa. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb