Theresa May cere amânarea Brexitului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2019

Theresa May

Theresa May

Premierul britanic Theresa May îi solicită Uniunii Europene (UE) amâ­narea ieşirii ţării sale din blocul comunitar (Brexit) până la finele lunii iunie, cu posibilitatea unei extinderi a amâ­nării timp de doi ani, conform presei străine.

Purtătorul de cuvânt al Cabinetului May a precizat, ieri, că premierul îi va adresa solicitarea preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, în condiţiile în care Brexitul trebuie să aibă loc, potrivit termenului actual, în 29 martie. Purtătorul de cuvânt nu a dat detalii legate de ziua în care May va lansa cererea de extindere a Articolului 50 (cel care a fost activat pentru ieşirea Regatului Unit din UE), însă surse citate de BBC spuneau că aceasta urma să fie transmisă ieri sau astăzi.

În urma anunţului Cabinetului de la Londra, cancelarul german Angela Merkel a declarat că nu ştie cum va reacţiona Uniunea Europeană la cererea lui May, blocul comunitar aşteptând întâi informaţiile de la premierul britanic.

De menţionat că, joi şi vineri, May va participa, la Bruxelles, la Consiliul European.

Ministrul britanic pentru Brexit, Steve Barclay, a declarat, ieri, că un al treilea vot asupra acordului de Brexit este puţin probabil să aibă loc săptămâna aceasta în Camera Comunelor, dat fiind că preşedintele forului, John Bercow, a anunţat, luni, că nu va autoriza un vot pe un text identic cu cel deja respins de două ori de Parlament.

Bercow a subliniat că se va opune unui vot al deputaţilor asupra "unei moţiuni identice sau în mod substanţial identice" celei respinse de deputaţi.

Acord post-Brexit cu Islanda şi Norvegia

Regatul Unit a încheiat o înţelegere în baza căreia va continua să facă comerţ cu Islanda şi Norvegia în cazul unei ieşiri fără acord din UE, potrivit ministrului Comerţului de la Londra, Liam Fox.

"Tocmai am încheiat un acord cu Islanda şi Norvegia, care va garanta că întreprinderile britanice vor continua să aibă acces în spaţiul economic european", a anunţat Liam Fox.

Acordul urmează să fie semnat în mod oficial săptămâna viitoare.

Luna trecută, Londra a încheiat acorduri similare cu Elveţia şi Liech­tenstein, întrucât, în cazul în care Regatul Unit părăseşte UE fără acord la 29 martie, înţelegerile comerciale bilaterale din vremea în care făcea parte din UE vor înceta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb