Theresa May promite să asculte mai atent îngrijorările legate de Brexit

Cristina Radu
Internaţional / 21 iunie 2017

Theresa May promite să asculte mai atent îngrijorările legate de Brexit

Prim ministrul Theresa May a promis astăzi să asculte mai atent îngrijorările legate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce a stabilit un program de guvernare focusat pe Brexit, care reflectă autoritatea sa slăbită, potrivit Reuters.

Ceremonia tradiţională dominată de spectacolul public a reprezentat un test pentru abilitatea lui May de a conduce ţara în timpul acestei perioade pline de provocări. Autoritatea lui May a fost slăbită tocmai odată cu începerea negocierilor Brexit.

May a propus iniţierea unor reforme vizând asistenţa socială, educaţia şi guvernarea corporativă şi a redeschis discuţia referitoare la natura ieşirii Marii Britanii din UE. Aceasta a fost temperată de alegerile în care Partidul Conservator a pierdut majoritatea în parlament, potrivit sursei.

May a afirmat: "Rezultatul alegerilor nu a fost cel la care am sperat, însă guvernul ca răspunde cu umilinţă şi va răspunde la mesajul trimis de electorat". Aceasta a explicat: "În primul rând, trebuie să realizăm Brexit în mod corect. Asta înseamnă să obţinem un acord care va avea rezultatul referendumului de anul trecut, încheiat într-un mod care cere suportul maxim al publicului".

Programul de guvernare pentru următorii doi ani a fost pregătit de către miniştri şi citit de Regina Elizabeta la ceremonia de învestire a noului Parlament. Regina a afirmat: "Prioritatea guvernului meu este de a asigura cel mai bun acord posibil de vreme ce ţara părăseşte Uniunea Europeană". Parlamentarii trebuie acum să aprobe discursul printr-un vot de încredere de facto, aşteptat joia viitoare.

Regina le-a transmis parlamentarilor din ambele camere ale parlamentului că guvernul îşi ia angajamentul să construiască cel mai cuprinzător consens posibil asupra Brexit, în colaborare cu parlamentul, administraţiile şi afacerile.

Trecerea la o abordare consultativă a atras întâmpinarea precaută a grupurilor de business, care se îngrijorează că planul lui May se focuseză mai mult pe controlarea imigraţiei decât pe protejarea economiei. Abordarea lui May va fi testată în curând, odată cu călătoria sa la Brussels de joi pentru a participa la un summit al liderilor UE.

Theresa May trebuie să facă faţă acum presiunii de a asigura un acord, după două săptămâni de discuţii, cu Partidul democratic unionist al Irlandei de Nord pentru a susţine guvernul, potrivit Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb