THIJS KOMEN, KLM: "România este o piaţă care creşte rapid"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2019

"România este o piaţă care creşte rapid"

KLM a împlinit 100 de ani de la înfiinţare

KLM Royal Dutch Airlines a transportat la bordul aeronavelor sale, anul trecut, un număr de 34,1 milioane de pasageri, operând zboruri directe către 162 de destinaţii.

KLM a împlinit, ieri, 100 de ani de activitate, fiind cea mai veche companie aeriană din lume care operează sub numele său iniţial.

Adaptarea la nevoile pieţei şi la cererea clienţilor au fost principalii factori care au contribuit la continuitatea şi dezvoltarea companiei, după cum susţine Thijs Komen, managerul general Air France KLM pentru Europa Centrală, Alpi şi zona Balcanilor.

În plus, domnia sa a subliniat faptul că ţara noastră este o piaţă în creştere, tot mai mulţi români alegând să călătorească spre şi din spre România. Această dezvoltare a fost ajutată şi de competiţia din piaţă datorată creşterii numărului companiilor aeriene care operează zboruri aici, dar şi faptului că zborurile au devenit mai accesibile.

60% către destinaţiile pe care românii le aleg atunci când zboară cu KLM sunt din Europa. Pe locul întâi este, bineînţeles, Amsterdam, urmat de Marea Britanie, Norvegia şi Sudul Franţei.

Principalele obiective ale companiei sunt, în prezent, sustenabilitatea şi tehnologia, compania investind în permanenţă pe partea digitală.

"KLM oferă gratuit companiilor aeriene programul său de compensare a carbonului pentru zboruri mai sustenabile. De asemenea, angajamentele de sustenabilitate KLM au scăzut impactul asupra mediului prin operarea a peste 1500 de zboruri alimentate cu biocombustibil în 2018, 9, 4 milioane de sandwich-uri produse sustenabil servite pe zborurile europene, cu 50% mai puţine deşeuri până în 2030, iar tapiţeria scaunelor noii clase World Business Class KLM este realizată din uniforme ale însoţitorilor de bord, recilate", a anunţat compania.

Mai mult, alături de SKyNRG şi SHV Energy, KLM va dezvolta prima prima fabrică din Europa specializată în producţia de bio combustibil pentru industria aeronautică. Fabrica va fi construită în Delfzijl, Olanda şi este programată pentru a fi inaugurată în 2022.

Managerul general al KLM a mai subliniat că pe aeroportul Schiphol din Amsterdam nu mai există posibilitatea de creştere, compania fiind astfel limitată în ceea ce priveşte dezvoltarea.

KLM a fost fondată în 1919 de către Albert Plesman şi a operat primul zbor pe 17 mai 1920, de la Londra la Amsterdam, la boardul aeronavei aflându-se doi jurnalişti britanici şi o scrisoare de la primarul Londrei către omologul său din Amsterdam. Primul zbor intercontinental KLM a decolat pe 1 octombrie 1924 din Amsterdam cu destinaţia Jakarta. În 1930, au fost operate zboruri spre Curacao, iar în 1964 KLM a fost prima companie aeriană care a conectat Europa continentală şi America, prin zborurile transatlantice Amsterdam - New York.

Primul zbor Bucureşti-Amsterdam a fost operat în urmă cu 54 de ani, pe 31 martie 1965.

De la fuziunea din 2004, KLM este parte din grupul Air France-KLM. Cele două companii aeriene transportă aproape 100 de milioane de pasageri pe an.

KLM este, de asemenea, membru al Alianţei SkyTeam Alliance, care are 20 de companii aeriene membre şi o reţea comună de 1063 de destinaţii în 173 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb