"Thomson Reuters" s-a listat la Londra, Toronto şi New York

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 aprilie 2008

"Thomson Reuters" s-a listat la Londra, Toronto şi New York

Ieri a fost lansat oficial noul lider al informaţiilor financiare

"Thomson Reuters" Corp, noul lider al pieţei informaţiilor financiare, creat în urma unei tranzacţii de 15,9 miliarde de dolari, prin care grupul canadian "Thomson" Corp a preluat grupul britanic "Reuters" Plc, a fost lansat ieri, în mod oficial, odată cu listarea acţiunilor sale la bursele din Londra, Toronto şi New York.

La debutul şedinţei de tranzacţionare de la bursa londoneză, acţiunile "Thomson Reuters", care au simbolul "TRIL", au avut un curs de 1.700 pence. Ulterior au scăzut cu 2,2%, la 1.682 pence. Acţiunile ordinare ale grupului urmau să fie cotate şi la New York Stock Exchange şi Toronto Stock Exchange, sub simbolul "TRI", iar ADS-urile la Nasdaq, sub simbolul "TRIN".

Noul gigant este împărţit în două entităţi, "Thomson Reuters" Plc, persoană juridică britanică, cotată la Londra, şi o divizie canadiană, "Thomson Reuters" Corp, cotată la bursele de la New York şi Toronto.

"Thomson Reuters" va furniza ştiri şi date electronice traderilor, managerilor de fonduri şi analiştilor, precum şi baze de date şi alte informaţii pentru avocaţi, contabili, oameni de ştiinţă şi medici. Sediul societăţii se află la New York, iar conducerea este asigurată de Tom Glocer, fostul director general al "Reuters".

Directorul "Thomson", Richard Harrington, se pensionează, după mai bine de zece ani în fruntea companiei, dar va rămâne consultant în cadrul acesteia până în luna ianuarie.

Noua companie are venituri anuale de 12,5 miliarde de dolari, 50.000 de angajaţi şi peste 40.000 de clienţi în 155 de ţări din întreaga lume.

În 2007, "Reuters" a acceptat să fie preluată de "Thomson", în ideea de a da naştere celui mai mare furnizor mondial de informaţii financiare. "Thomson Reuters" ar urma să controleze aproximativ o treime din piaţa mondială de profil, urmat fiind de grupul american "Bloomberg".

Preluarea de către "Thomson" marchează sfârşitul independenţei "Reuters", grup format în 1851. Deşi obţinea 90% din veniturile sale prin vânzarea de servicii financiare, "Reuters" a devenit cunoscută la nivel mondial ca o agenţie de presă, cu aproximativ 2.400 de jurnalişti în 131 de ţări.

Potrivit spuselor lui Glocer, compania nou-creată aşteaptă economii anuale de 500 de milioane de dolari peste trei ani. Anul acesta, "Thomson Reuters" ar putea răscumpăra acţiuni de 500 de milioane de dolari. "Planul subliniază puterea noastră financiară şi concentrarea pe valoarea acţionarilor", a precizat Glocer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb