Ticu Dumitrescu: Traian Băsescu foloseşte serviciile secrete sau este manipulat de ele

Ziarul BURSA #Politică / 7 aprilie 2006

Constantin Ticu Dumitrescu este de părere că preşedintele Traian Băsescu foloseşte sau se lasă manipulat de serviciile secrete şi că doreşte să distragă atenţia de la ce s-a întîmplat în ultima perioadă la CNSAS. "Domnul Băsescu doreşte să distragă atenţia de ceea ce s-a întîmplat în ultimele săptămîni în jurul aşa-zisului scandal de la CNSAS, pe care l-a şi regizat", informează Rompres.

Totodată, Ticu Dumitrescu subliniază că nu doreşte să răspundă calomniilor şi acuzaţiilor care i s-au adus în ultima perioadă, precizînd că o parte dintre acestea au făcut obiectul unui proces pe care l-a cîştigat.

La rîndul său, liderul grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal (PNL) din Camera Deputaţilor, Crin Antonescu, critică declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, miercuri seara într-o emisiune televizată, referitoare la premierul Călin Popescu -Tăriceanu şi PNL. Crin Antonescu susţine că Traian Băsescu "a dat glas unui lung şir de frustrări personale şi politice".

În opinia sa, cel mai grav lucru este faptul că şeful statului "a vorbit în modul în care a vorbit" despre primul-ministru fără să-i ceară oficial demisia din fruntea guvernului.

Potrivit lui Antonescu, "nu poate fi spus cetăţenilor statului că primul-ministru e apropiat de cercurile de corupţie, incapabil şi că regreţi că l-ai numit" şi, în acelaşi timp, "să pretinzi ca ţara ta să fie respectată, iar guvernul să aibă succes în procesul de integrare".

Liderul liberal a respins totodată declaraţia preşedintelui conform căreia PNL nu a fost interesat de deconspirarea Securităţii.

"PNL este acela care l-a propus pe Ticu Dumitrescu în fruntea CNSAS, PNL este acela care a modificat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privitoare la organizarea CNSAS, PNL a înfiinţat Institutul pentru Cercetarea Crimelor Comunismului", a amintit Crin Antonescu.

Liderul deputaţilor PNL este de acord cu şeful statului doar în ceea ce priveşte menţinerea unui echilibru politic pînă la 1 ianuarie 2007, data prevăzută pentru aderarea la UE. "Ar fi de dorit ca Alianţa D.A. să reziste pînă atunci", a adăugat Crin Antonescu.

Liderul liberal a susţinut totodată că, în vreme ce primul-ministru îşi face datoria discutînd cu forurile europene, şeful statului "vorbeşte despre cum e construită o navă şi despre cercurile de interese".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb