Tîlvăr: "Încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire din România"

S.B.
Politică / 17 februarie

Tîlvăr: "Încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire din România"

Ministrul Apărării angel Tîlvăr anunţă, în urma întâlnirii cu Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Ţărilor de Jos, că încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni, informează news.ro.

Dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 a fost un alt subiect pe agenda discuţiilor.

"Încă şase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni.Am mulţumit doamnei Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Ţărilor de Jos, cu care am avut o întrevedere în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, pentru decizia Guvernului de la Haga de a contribui substanţial, prin dislocarea de trupe şi tehnică militară de înaltă performanţă în România, inclusiv prin aeronave F-16, la întărirea apărării flancului estic al NATO şi, în particular, a regiunii Mării Negre", a scris Tîlvăr pe Facebook.

Conform ministrului Apărării, progresele programelor de instruire comune, participarea militarilor olandezi, în 2022 şi 2023, la Grupul de Luptă NATO condus de Franţa, dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 şi dislocarea de aeronave la Centrul European de Pregătire F-16 de la Feteşti au constituit, de asemenea, teme de discuţie în cadrul întâlnirii cu omologul olandez.

"În ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina, am amintit sprijinul ferm al României pentru instruirea piloţilor ucraineni în cadrul Centrul European de Pregătire F-16, atunci când aceştia vor atinge nivelul de pregătire care le va permite începerea antrenamentelor la Feteşti", precizează Angel Tîlvăr.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Toate avioanele F16 ce apartin statelor europene sunt mutate in Ucraina ca doara nu au ajuns degeaba la granita .A fost nevoie de citiitva ani spre a fi echipate cu capacitati de lovire de ultima generatie .ele vor fi inlocuite in Europa de avianele F35 sau Rafale .

    1. Ne ametesc cu achizitii de miliarde in domeniul aparari iar noi nu reusim sa producem nici macar praf de pusca. Trump are dreptate cand spune ca prin achizitiile pe care Romania le face doar plateste o taxa de protectie. Am ajuns sa ne laudam cu mentenanta pe care o sa facem la ARS pentru F16, dar nu producem nimic pentru F16, pentru HMRS, tancurile Abrahams, etc. In cazul in care vom fi atacati vom astepta piese de schimb de la USA care chipurile ne-au inzestrat armata. Binefacatorii nostriibsunt doar niste gangsteti carora am platit TAXA DE PROTECTIE DEGEAB.

      Politicienii nostrii sunt doar marionete si vor fugi primu din tara daca vine Putin......! 

      nu mai plinge si nu mai minti este rusinos

      habar nu ai de ceea ce contin contractele

      Lumineaza-ne tu....ce contin contractele?

      Contin si deschiderea unor fabrici in Romania?

      Dupa ce ministrul apararii a reusit, luptand zi si noapte, sa anuleze contractul cu corvetele, a cumparat nave antimina la mana a doua....mare realizare merita votul anul acesta!

      Un general al armatei romane povestea ca atunci cand a mers in Irak prima investitie pe care a facut-o a cumparat de la soldatii SUA o pereche de bocanci , deci aici ne aflam si nu e nici o problema daca arunci cateva miliarde pe "produse militare" care in cativa ani ajung la fier vechi.....!

      Problema cu bocanci noi pentru armata Romana se rezolva saptamana viitoare pe 22 februarie la CSAT.....!

    Oare sefii de la Bucuresti, nu iau in calcul,

    ca prin aceste actiuni,se pune in pericol SECURITATEA Romaniei ??? 

    1. Romania si restul lumii libere e in siguranta doar daca le dam orcilor peste bot. Cu cat mai zdravan, cu atat mai bine.

      te-a intrebat cineva ceva de te tot bagi in seama peste tot ? nu intereseaza pe nimeni parerile obsedatilor !

      Atunci nu mai comenta, dute acasa, in Rusia!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb