Tinerii PSD nu sînt de acord cu criteriul vechimii pentru funcţiile de conducere

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 24 februarie 2005

Introducerea criteriului vechimii în partid pentru aspiranţii la funcţii în PSD, potrivit propunerii făcute în acest sens de preşedintele executiv al PSD, Octav Cozmîncă, stîrneşte din nou controverse în formaţiune. Octav Cozmîncă a prezentat, în această săptămînă, o propunere conform căreia candidaţii la funcţiile de conducere trebuie să aibă între cinci şi zece ani vechime în partid.

Cei mai mari contestatari ai iniţiativei sînt tinerii, care, astfel, şi-ar lua adio de la orice funcţie de vîrf în structurile PSD. Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că fiecare membru PSD trebuie apreciat în funcţie de performanţele şi capacitatea de a face ceva pentru partid, întrucît numai aşa poate fi asigurată o competiţie liberă. Victor Ponta susţine că încercarea lui Octav Cozmîncă nu are nici o legătură cu iniţiativa de a reforma partidul, ba mai mult, demersul liderului PSD este o încercare de a-i elimina pe membrii incomozi din posturile de decizie ale partidului.

Totodată, vicepreşedintele PSD Mircea Geoană, declară: "În acest moment, în care toată lumea este nervoasă şi iritată, se văd peste tot numai conspiraţii şi jocuri de culise. Acest joc dă impresia unei încercări deliberate de eliminare a unor tineri din partid." Cu toate acestea, Mircea Geoană este de părere că trebuie să existe un criteriu de promovare şi management de carieră politică, însă competiţia ar trebui să se bazeze pe programe, şi nu pe altfel de criterii.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, consideră că zece ani de vechime sînt prea mulţi pentru un aspirant la funcţii în PSD. În opinia domniei sale, doi ani ar fi suficienţi pentru ca un membru să aibă timp să-şi manifeste ataşamentul faţă de partid. Nicolae Văcăroiu a spus că nu este exlusă nici o candidatură a domniei sale, însă numai dacă îl va propune cineva pentru o anumită funcţie.

Senatorii Antonie Iorgovan şi Ion Solcanu sînt de părere că nu este nevoie de o exagerare în privinţa vechimii. "Nu poţi să-i sprijini la guvernare pe unii oameni, ca apoi să-i dai la o parte din cauza acestui criteriu de vechime", susţine Antonie Iorgovan. Domnul Solcanu apreciază că se poate reglementa o limită de vechime la doi-trei ani, nu la zece ani.

În cazul în care propunerea lui Octav Cozmîncă va fi aprobată în Delegaţia Permanentă de săptămîna viitoare, personalităţi ca Mihai Tănăsescu, Cristian Diaconescu, Mircea Geoană, Eugen Bejinariu şi Victor Ponta nu ar mai avea nici o şansă de ascensiune în PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb