Tinerii social-democraţi, supăraţi pe conducerea PSD

Claudiu Dumitrache
Ziarul BURSA #Politică / 6 decembrie 2005

Cu prilejul alegerii unei noi conduceri a Tineretului Social Democrat din sectorul 5, vicepreşedintele TSD Bucureşti, Cătălin Stoichiţă a cerut demisia lui Adrian Năstase, pe motiv că fostul prim-ministru "doreşte să conducă partidul ca pe un SRL şi nu mai este un model politic pentru tînăra generaţie". De asemenea, liderul tineretului social-democrat a criticat şi modul în care actualul preşedinte al TSD, Victor Ponta, ges-tionează organizaţia de tineret a PSD. Cătalin Stoichiţă este supărat pe Victor Ponta pentru faptul că pe listele parlamentare au fost promovaţi doar tinerii care "dau bine ca imagine".

Prezent la şedinţa de luni cu principalii membri din conducerea PSD, Victor Ponta le-a comunicat acestora că energia de la sectorul 5 trebuie canalizată în lupta cu actuala putere şi nu în lupte interne de partid.

Preşedintele TSD, Victor Ponta, a declarat, la finalul şedinţei BPN, că i-a transmis lui Mircea Geoană din partea colegilor din TSD "rugămintea de a canaliza tinerii în lupta cu Alianţa PNL-PD şi Traian Băsescu".

Deşi i-a fost cerută demisia de către Stoichiţă, Adrian Năstase a fost mai rezervat în declaraţii. Preşedintele executiv al PSD a spus că a aflat din presă "cîte ceva despre modelele lui Cătălin Stoichiţă".

"Ştiu că dînsul are un model care este important, este naşul Vanghelie, şi îmi închipui că îi este foarte greu să nu aibă şi alte modele", a declarat Adrian Năstase.

Nici purtătorul de cuvînt al PSD, Cristian Diaconescu, nu a dorit să comenteze prea mult cele întîmplate. Într-un final, la insistenţele ziariştilor, Diaconescu a precizat că preşedintele PSD Bucureşti, Dan Ioan Popescu, a explicat conducerii PSD că poziţiile lui Cătălin Stochiţă, la adresa liderilor PSD, sînt idei personale, care nu se regăsesc şi la alţi tineri social-democraţi.

Pentru poziţia luată vis-a-vis de Adrian Năstase şi Victor Ponta, Cătălin Stoichiţă nu va fi sancţionat ca mai vîrstnicul său coleg, Antonie Iorgovan, "cel puţin deocamdată", a menţionat Cristian Diacones-cu.

La şedinţa de sîmbătă a TSD atît Adrian Năstase, cît şi Victor Ponta au lipsit, singurul reprezentant de seamă din partea PSD fiind preşedintele Mircea Geoană. Din acest motiv, Victor Ponta este deranjat de atitudinea preşedintelui PSD, de a nu lua atitudine la atacurile lui Stoichiţă la adresa celor doi lideri absenţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb