Titlurile "Cocor", creştere fulminantă, pe fondul unor tranzacţii minuscule ale vicepreşedintelui

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 septembrie 2013

Titlurile "Cocor", creştere fulminantă, pe fondul unor tranzacţii minuscule ale vicepreşedintelui

Aurel Beşliu: "Societatea este profitabilă şi nu are probleme"

Acţiunile "Cocor" Bucureşti (simbol COCR) au urcat cu 36,23%, în şedinţa de luni, la 94 de lei/unitate, pe fondul unor schimburi cu numai 63 de acţiuni.

Întreg pachetul a fost achiziţionat de vicepreşedintele Cocor, Aurel Beşliu, care are o deţinere de aproximativ 16% din titlurile companiei. Domnia sa ne-a declarat că, în opinia sa, aprecierea cotaţiei COCR nu este una prea mare, în condiţiile în care societatea este profitabilă, nu are datorii, nu are penalităţi, nu are probleme.

"Zilnic putem găsi în conturile Cocor 200-300 de mii de euro", ne-a spus domnia sa.

Domnul Beşliu a precizat că, de şapte ani, este singurul cumpărător al acţiunilor Cocor, restul celor care au achiziţionat acţiuni COCR fiind speculatori. Potrivit vicepreşedintelui Cocor, cel de la care a cumpărat cele 63 de acţiuni se chinuia să le vândă de circa un an de zile.

De altfel, lichiditatea acţiunilor COCR este extrem de mică, în opinia brokerilor, acesta fiind motivul pentru care cotaţia are fluctuaţii extrem de mari.

Potrivit lui Aurel Beşliu, care a fost şi preşedintele Cocor, evoluţia viitoare a companiei depinde de management. "Fondurile străine nu pot face un management performant al societăţilor româneşti, printre exemplele de neperformanţă fiind Fondul Proprietatea şi Cocor", ne-a spus fostul preşedinte al Cocor.

Actualmente, preşedinte al Consiliului de Administraţie Cocor este firma Popescu Management SRL, condusă de Florea Popescu, iar vicepreşedintele este firma Turnover ABC, controlată de Aurel Beşliu.

Anterior, preşedintele Cocor a fost firma Staar Rating, prin Dan Bărbulescu, care reprezenta interesele fondului de investiţii Broadhurst.

În 2011, Aurel Beşliu şi societatea cu răspundere limitată "Turnover ABC" au cerut convocarea unei Adunări Generale, având pe Ordinea de zi, printre altele, aprobarea acţiunii în răspundere împotriva lui Dan Bărbulescu, preşedinte Cocor, pentru prejudiciile aduse "Cocor" prin elaborarea şi susţinerea bugetului, dar şi pentru nerealizarea prevederilor bugetare pentru anul anterior. Dan Bărbulescu susţinea, însă, atunci, că Aurel Beşliu dorea să facă rău societăţii să manipuleze acţiunile Cocor şi să defăimeze societatea, după ce, la o AGA anterioară, acţionarii "Cocor" aprobaseră declanşarea acţiunii în răspundere împotriva administratorului "Turnover ABC" pentru prejudiciile aduse societăţii prin calomnierea şi compromiterea activităţii societăţii.

În 2011, AGA Cocor a respins orice acţiune în răspundere împotriva administratorilor Cocor, potrivit lui Dan Bărbulescu, care a adăugat: "Singura acţiune în răspundere aprobată de AGA Cocor a fost împotriva lui fostului administrator Beşliu Aurel pentru conflictele în care a implicat societatea Cocor Turism".

Dan Bărbulescu ne-a mai transmis: "În aprilie 2011, când m-am retras din conducere pentru că nu am obţinut acordul majorităţii acţionarilor Cocor pentru contractul cu BCR de extindere a maturităţii creditului de investiţii, profitul net şi cifra de afaceri pe primul trimestru le-am triplat faţă de acelaşi trimestru din anul 2010. Actualul contract cu BCR este mult defavorabil Cocor din cauza managementului defectuos care a dus la pierderea operatorului de cinema pe care l-am adus la Cocor. Impunerea de către BCR a precondiţiei de schimbare a managementului, în acest an, este încă o dovadă în acest sens".

Referitor la fluctuaţia cotaţiei COCR, Dan Bărbulescu a comentat: "Acţionarii care au informaţii privilegiate şi produc aceste creşteri de preţuri fără o explicaţie aparentă, pot avea credite garantate cu pachetele de acţiuni Cocor şi manipularea acestor acţiuni poate reduce ricul de credit al băncilor expuse".

Magazinul Cocor a reuşit, în această vară, rescadenţarea până în 2015 a unui credit de aproape 15 milioane de euro, obţinut în 2008 de la BCR, astfel că centrul comercial nu mai riscă să fie executat silit din cauza neplăţii împrumutului.

Societatea Cocor a realizat un profit brut, în primele şapte luni ale anului, de aproximativ 4,48 milioane lei, şi o cifră de afaceri de 7,31 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Firma Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%).

Compania Cocor, cu o capitalizare de 28.358.954 lei, are un capital social în valoare de 12.067.640, împărţit in acţiuni cu o valoare nominală de 40 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb