TOADER: "Voinţa premierului este decisivă şi o voi respecta"

L.L.
Politică / 18 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Ministrul Justiţiei a declarat că a "luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite solicitarea de revocare. Prim-ministrul nu poate să ceară demisia. Juridic nu poţi cere cuiva demisia. Voi reflecta şi astăzi decid dacă îi trimit demisia sau rămânem pe ideea revocării".

L.A.

--------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat astăzi, că "Guvernul îi aparţine prim-ministrului", şi nu preşedintelui României sau Parlamentului, precizând că decizia premierului Viorica Dăncilă în cazul său este decisivă şi o va respecta, scrie Agerpres.

"Există, sigur, Constituţie, există o decizie, cred că 875, a Curţii Constituţionale din 2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi de revocare a unui ministru. Pentru că eu v-am spus şi dumneavoastră faptul că Guvernul îi aparţine Prim-ministrului, Guvernul nu-i aparţine nici preşedintelui, nici Parlamentului. Sigur, că el e sprijinit de majoritatea parlamentară... Prin urmare, voinţa Prim-ministrului nu că primează, este decisivă şi o voi respecta", a declarat Toader la Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnalişti de ce mai merge la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, în contextul în care aceasta a transmis către Cotroceni decizia de a-l remania, Toader a răspuns: "La momentul la care am stabilit că voi merge la 9,30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni şi am văzut şi eu exprimări diferite, dar, încă o dată vă asigur, domnia sa mi-a spus textual: eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi. În sensul acesta am stabilit să ne vedem la 9:30. Dacă într-adevăr a trimis la Cotroceni, sigur că demisia mea rămâne fără obiect".

Ieri seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile Ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi a Ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a anunţat Guvernul într-un comunicat.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea; pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu, mai scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O slugă a infractorilor, rămâne slugă până la capăt. Bănuiți că această afirmație nu are legătură cu Toader

    1. Toți sunt niște slugi...niciunul nu are coloana vertebrală

      Leșin de ras... proastă de Nicolicea ministrul Justiției?! Nicolicea care a fost prins in pat cu Gâdea propus la Ministerul Justiției, nu îmi vine să cred

    "Guvernul îi aparţine Prim-ministrului, Guvernul nu-i aparţine nici preşedintelui, nici Parlamentului"

    Dupa cite se intimpla si cum se intimpla este sigur si toata lumea vede ca Guvernul apartine partidului. Porcii cauta sa ne convinga pe toate caile posibile ca partidul e in toate, ca acum ceva vreme.

    Ce le mai infloresc toti mincinosii astia! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb