TOAMNA VINE CU SCHIMBĂRI ÎN FILIALELE TRANSELECTRICA Secretarul de stat Marius Banu, în cărţi pentru şefia SMART

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 1 octombrie 2013

Marius Banu ar urma să lase Ministerul Dezvoltării pentru SMART, potrivit unor surse.

Marius Banu ar urma să lase Ministerul Dezvoltării pentru SMART, potrivit unor surse.

Filiala SMART a Transelectrica SA ar urma să-şi schimbe directorul general în curând, potrivit unor surse din companie. Astfel, Ionel Malenda ar urma să-i cedeze locul lui Constantin Marius Banu, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, mai spun sursele noastre.

Până în mai 2013, când a preluat funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Marius Banu a mai fost membru al Directoratului Companiei de Asigurări-Reasigurări Exim România SA, director la direcţia de supraveghere şi control a CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor) şi auditor la Curtea de Conturi.

Ionel Malenda a preluat conducerea SMART la finele anului trecut. Până la preluarea acestei funcţii, domnia sa a fost consilier al unui vicepreşedinte CNVM, manager la BCR Asigurări de Viaţă VIG, Asirom Viena Insurance Grup, expert birou parlamentar şi director general al Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi (2008-2009).

SMART SA a fost înfiinţată prin reorganizarea Transelectrica SA, ca filială deţinută integral de aceasta. SMART SA are ca obiect de activitate efectuarea de revizii şi reparaţii la echipamentele primare şi secundare din reţelele electrice, inclusiv măsuratori profilactice, remedierea incidentelor la instalaţiile electrice, prestări de servicii în domeniul energetic, microproducţie de echipamente electrice de plată pentru participanţii la piaţă, în conformitate cu tranzacţiile realizate. Potrivit datelor oficiale, în 2012, SMART a obţinut 171,3 milioane de lei venituri din exploatare şi un profit net de 7,6 milioane de lei.

În perioada martie 2011- decembrie 2012, SMART a fost condusă de Cosmin Monac (susţinut de guvernele PDL). În 2011, SMART a raportat un profit de 7,5 milioane lei şi venituri totale de 186,3 milioane lei.

Sursele noastre mai spun că bate vânt de schimbare şi prin filiala Teletrans a Transelectrica SA, condusă, în prezent, de Bogdan Neidoni - director general adjunct, cu atribuţii de director general. Potrivit surselor noastre, în "bătălia" pentru Teletrans, unii ar căuta un director general căruia să-i încredinţeze mandat pe patru ani, iar alţii l-ar susţine pe Bogdan Neidoni pentru a ocupa definitiv poziţia de şef la filiala Transelectrica.

În 2012, Teletrans a înregistrat venituri de 57,9 milioane de lei şi un profit net de 7,6 milioane de lei.

SMART şi Teletrans, depind, în proporţie de circa 80%, de contractele acordate de compania mamă Transelectrica.

Compania Teletrans a fost înfiinţată în decembrie 2002, cu obiectivul iniţial de a servi necesităţilor de telecomunicaţii ale Transelectrica însă s-a orientat treptat şi spre comercializarea de servicii către alte companii şi instituţii. Astfel, Teletrans se adresează astăzi atât operatorilor mari de comunicaţii, cât şi celor mici şi mijlocii, furnizorilor de internet (ISP), companiilor de utilităţi, dar şi clienţilor corporate.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica îşi propune, prin planul de administrare, să dezvolte şi/sau să restructureze activitatea filialelor Transelectrica (OPCOM SA, ICEMENERG SA, ICEMENERG SERVICE SA, Formenerg SA, Teletrans SA şi SMART SA), în scopul asigurării unor condiţii optime de dezvoltare a acestora, a diversificării acţionariatului şi atragerii surselor de finanţare necesare, astfel încât acestea să poată contribui semnificativ cu rezultate pozitive la situaţiile financiare consolidate ale companiei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Domnul Malenda Ionel a condus cu "profesionalism" SC Smart SA avind in principal urmatoarele realizari:

    1. Incasarea de salarii ce depasesc 12.000 lei luna net ptr domnia sa cit si a celor mai buni Directori (Gheorghe Paun si Lungu Doru Codri). 

    2. Realizarea planului de investitii al societatii in procent de 0% in perioada de 9 luni. 

    3. Realizarea de achizitii in domeniul asigurarilor ptr SC Smart SA in valoare totala de aprox 6.000.000 lei, cu aplicarea procedurii incredintarii directe catre firma Saefty Broker SRL. 

    4. Angajarea de membri PNL in toate structurile pe salarii decente si fara cunostinte in domeniul energetic. 

    5. Denigrarea fostei conduceri a SC Smart SA care la finele anului 2012 a lasat societatea cu un profit istoric de aprox 4.000.000 Euro. 

    Tinind cont de realizarile de mai sus si avind in vedere ca toate plingerile depuse de domnul Malenda la DNA, Parchet, etc impotriva domnului Monac s-au dovedit a fi fara inceperea urmaririi penale as dori sa il intreb pe domnul fost ministru al economiei DANIEL CHITOIU si actual ministru de Finante daca mai are si alte domenii de distrus din tara asta.

    In incheiere sper ca domnul Banu sa realizeze dimensiunea jafului si haosului pe care domniii Malenda Ionel, Gheorghe Paun si Lungu Doru Codrin l-au facut si creat intr-o societate menita sa mentina Sistemul Energetic National. 

    1. excelent punctat Robin Hood.

      din punctul meu de vedere cel mai bun director a fost Monac din cei 5 pe care i-am prins eu de cand lucrez in firma.

      te saluta un angajat de la Smart, din sucursale 

      mai baiatule, de tine cristi chiriac e vorba, nu te mai ascunde sub robin hood, ca esti un hot de 2 lei si un mincinos de 2 bani, vezi ca se apropie funia de par !!!!!

      Fiecare limbă cu ... sosul ei ! Ca şi în football jocul e pă goluri, aşa şi aci, care "rulează" mai mulţi bani, nu ? D-aia spui tu ca Monac o fost bun ? (despotismul şi firmele preferenţiale cui le laşi, îm ?)

      Nu mai are rost deja este istorie

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb