Topul firmelor din sectorul 3, sub semnul promovării performanţei în afaceri

F.D.
Companii / 21 septembrie 2023

Topul firmelor din sectorul 3, sub semnul promovării performanţei în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric "Topul firmelor din sectorul 3", pentru a sărbători performanţele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativ-teritorială, conform unui comunicat de presă al instituţiei. La Gala de înmânare a premiilor au participat alături de manageri ai celor mai performante companii din sector şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, Sectorul 3 concentrează una dintre cele mai puternice comunităţi de afaceri la nivelul Capitalei. Astfel, companiile cu sediul în această unitate administrativ-teritorială care au depus bilanţul anul trecut au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 74,4 miliarde lei, adică circa 15 miliarde de euro, valoare net superioară celor înregistrate la nivelul multor judeţe din ţară.

Dintre cele 11.815 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate au fost premiate 3.529 firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a şapte secţiuni: servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech, turism şi agricultură, iar în cadrul fiecărei grupe, pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi, arată sursa citată.

"Îmi face plăcere să subliniez că 37% dintre companiile premiate la nivelul acestui sector s-au calificat şi la etapa pe municipiu a Topului. Mai mult, 45% dintre companiile din sectorul 3 laureate la nivel de Capitală s-au situat pe primele trei locuri ale clasamentului. Totodată, dintre cele 823 firme care sunt eligibile pentru a primi trofeul de excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale Topului firmelor din Bucureşti - etapa pe municipiu, 154 de firme (19%) sunt din sectorul 3", a precizat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene în deschiderea Galei.

Elena Petrescu, viceprimar al sectorului 3 a vorbit pe larg despre unul dintre proiectele de suflet ale Primăriei şi anume punerea în valoare a Halei Laminorul, precum şi despre oportunităţile în domeniul economic şi investiţional oferite de această clădire istorică a Capitalei, refăcută, recondiţionată şi care poate răspunde celor mai exigente solicitări ale comunităţii de business, menţionează sursa citată.

În comunicatul CCIB se mai precizează că: "Firmele laureate din sectorul 3 au realizat o cifră de afaceri cumulată de 68 miliarde lei (cca. 13,7 mld euro), un profit din exploatare de 8 miliarde lei (adică 1,6 mld euro) şi oferă locuri de muncă pentru 81,3 mii salariaţi. Cele mai multe companii premiate activează în domeniul serviciilor (37,2% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (30,4%) şi de cele cu profil industrial (13,3%). Construcţiile concentrează 7,8% dintre firmele laureate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul -5,7%, turismul - 4,5%, în timp ce doar 1,1% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb