TOT MAI MULTE PLASAMENTE SIGURE Aurul a trecut de 1.780 dolari uncia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 august 2011

Aurul a trecut de 1.780 dolari uncia

Comisia Europeană nu crede într-o nouă recesiune

Cotaţia aurului a înregistrat, ieri, noi maxime istorice pe pieţele din New York şi Londra, pe fondul temerilor legate de încetinirea economiei mondiale.

Preţul aurului cu livrare în decembrie a urcat cu 23,30 dolari (1,4%), la 1.736,50 dolari uncia la ora 09.58, la Comex New York, după ce, anterior, înregistrase nivelul maxim record de 1.782,50 dolari/uncie.

Anul acesta, preţul aurului a câştigat 23%.

La Londra, cotaţia aurului cu livrare imediată a urcat cu 24 de dolari (1,4%) ieri, la 1.743,52 dolari uncia, după ce atinsese recordul tuturor timpurilor: 1.780,10 dolari uncia.

Preţul aurului cu livrare în iunie 2012 a crescut cu 2,6% la Tokyo Commodity Exchange, ajungând la recordul de 4.399 yeni/gram, după care a închis sesiunea cu 4.348 yen/gram.

"Goldman Sachs Group" Inc. şi-a modificat în sens pozitiv estimarea pentru preţul aurului: 1.860 dolari uncia într-un an. Previziunea anterioară era de 1.730 dolari/uncie.

Petrolul a mai câştigat ceva teren

Cotaţia ţiţeiului s-a mai redresat ieri, după ce a consemnat cel mai redus nivel din ultimele zece luni, la New York. Ascensiunea a venit pe fondul speculaţiilor potrivit cărora banca centrală americană (Federal Reserve) ar putea consolida măsurile de stimulare a economiei.

Preţul petrolului cu livrare în septembrie a crescut cu 1,30 dolari (1,6%) la ora 10.30, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 82,62 dolari/baril. Anterior, preţul a coborât la 75,71 dolari/baril, cel mai redus nivel din 29 septembrie 2010 până în prezent.

Cotaţia petrolului Brent cu livrare în septembrie a urcat cu 1,11 dolari (1,1%) la ICE Futures Europe din Londra, la 104,85 dolari/baril, după ce pierduse 4,8%, ajungând la 98,74 dolari barilul. Cotaţia petrolului Brent a coborât sub 100 de dolari/baril pentru prima oară după 8 februarie.

Bursele americane se redresează

După un declin puternic înregis-trat luni, pieţele americane au urcat ieri, în deschidere, investitorii aşteptând decizia băncii centrale cu privire la stimularea economiei. La ora 10.37, indicele Standard & Poor"s 500 a urcat cu 2,6%, la 1.148,43 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 2%, la 11.028,50, Nasdaq Composite - cu 3,2%, la 2.432,61.

Pe pieţele asiatice a fost consemnat un declin moderat, ieri, iar bursele europene au fluctuat.

Comisia Europeană: "Este prematur să vorbim de recesiune"

Potrivit Comisiei Europene, este prematur să se pună problema unei viitoare recesiuni în UE, în pofida temerilor pe care le manifestă pieţele, mai ales că există semne de redresare.

"Nu cred că putem concluziona, după câteva zile de evoluţii serioase pe pieţe, că suntem pe cale să intrăm într-un tip sau altul de recesiune", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Olivier Bailly, care a subliniat: "Există semne de redresare, chiar dacă uneori sunt limitate".

Stephen King: Situaţia fiscală a SUA, tot mai rea

Situaţia fiscală a Statelor Unite s-a înrăutăţit în ultimii ani şi continuă să se agraveze, consideră economistul şef al grupului bancar britanic HSBC, Stephen King, citat de CNBC.

Deficitul federal, statal şi local al Statelor Unite a ajuns, anul trecut, la 10,6% din PIB, de la 2,9% în 2007, în timp ce îndatorarea a urcat, în acelaşi interval, de la 62% la 93% din PIB, potrivit lui King, care arată că, pentru zona euro, deficitul mediu este de 6% din PIB, iar îndatorarea apropiată de nivelul SUA, însă situaţia nu este nici pe departe la fel de gravă şi nici nu se înrăutăţeşte în acelaşi ritm.

"Retrogradarea SUA de către Standard & Poor"s confirmă doar ce ştia toată lumea. Semnificaţia este, însă, foarte importantă", a menţionat King, amintind că şi înainte de dezbaterile politice privind majorarea plafonului de îndatorare, Statele Unite se aflau pe o traiectorie fiscală nesustenabilă.

China cere cooperare pentru stabilizarea pieţelor

Ţările care au probleme financiare majore trebuie să adopte politici monetare şi fiscale concrete şi responsabile, ca să restabilească încrederea pieţelor, afirmă premierul chinez Wen Jiabao.

"Comunitatea internaţională trebuie să-şi extindă comunicarea şi coordonarea politicilor macroeconomice", a spus Wen.

Euro a avut un curs de 1,4239 dolari la ora 10.41, pe piaţa din SUA, mai mare cu 0,4% faţă de ziua precedentă.

Reuniune la nivel european, în septembrie

O reuniune la nivel european va avea loc, cu siguranţă, în primele zile ale lunii septembrie, a anunţat, ieri, ministrul spaniol al Finanţelor, Elena Salgado, într-un interviu acordat postului de radio Onda Cero.

"Am avut convorbiri telefonice şi vom avea o reuniune cu siguranţă în primele zile ale lunii septembrie. Sper să nu fie necesar să o avem înainte, dar, dacă va fi cazul, cu toţii suntem dispuşi să ne întrunim", a spus Elena Salgado.

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb