Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Turism / 8 martie

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

English Version

Numărul turiştilor români care aleg să-şi petreacă vacanţele pe plaje exotice din insule precum Maldive, Cuba sau Caraibe creşte de la un an la altul, iar resorturile care operează aceste regiuni se întrec în oferte.

Hotelierii locali ne-au spus că românii caută lux, relaxare şi experienţe unice şi, de aceea, hotelurile sunt dotate, printre altele, cu plaje moderne, piscine, servicii de spa şi wellness, activităţi sportive acvatice, programe de divertisment şi personal specializat.

În destinaţiile exotice, sezonul de vârf ţine din luna noiembrie până în aprilie, astfel că, în acest moment, resorturile care funcţionează pe plajele însorite au un grad de ocupare aproape de maxim.

Desislav Gospodinov, Lily Hotels Maldive: "Turiştii români care merg în Maldive caută lux, relaxare şi experienţe unice"

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

În ultimii ani, a fost înregistrată o creştere notabilă a numărului de vizitatori români în resorturile din Maldive, ne-a spus Desislav Gospodinov, Group Director of Sales & Marketing Lily Hotels Maldive, care se aşteaptă ca numărul turiştilor români să crească şi în următorii ani.

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

"Turiştii români care vizitează resortul nostru caută adesea lux, relaxare şi experienţe unice. Ei apreciază plajele curate, bucătăria rafinată şi serviciile personalizate pe care le oferim. Avantajele vizitei în Lily Hotel sunt acelea că turistul are parte de tratamente spa personalizate, activităţi sportive acvatice interesante şi experienţe culinare de neuitat. Personalul nostru este obişnuit să ofere servicii personalizate, asigurându-se că nevoile fiecărui oaspete sunt satisfăcute cu grijă şi atenţie la detalii. De la solicitările speciale până la anticiparea preferinţelor, ne străduim să creăm o experienţă memorabilă care să depăşească aşteptările oricărui turist. Fie că este vorba de salutul cald la sosire, de atenta aranjare a camerelor sau de serviciul de top oferit în tot resortul, ne angajăm să facem din fiecare moment de la Lily Beach unul cu adevărat de neuitat", ne-a transmis Desislav Gospodinov.

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Sezonul de vârf în Maldive se întinde din noiembrie până în aprilie şi coincide cu sezonul uscat, iar condiţiile meteorologice sunt favorabile petrecerii unui timp de calitate în resort, apreciază sursa citată, adăugând: "În medie, menţinem niveluri de ocupare de peste 80% pe an, iar oaspeţii noştri vin din diferite ţări din Europa, Marea Britanie, SUA, Orientul Mijlociu şi Asia, păstrând un procent echilibrat".

Anne Thiele, Inclusive Collections/Hyatt Hotels&Resorts: "Numărul turiştilor români în Caraibe a crescut considerabil"

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Cu peste 70 de proprietăţi în Caraibe şi America Latină, Executive Inclusive Collections, parte din Hyatt Hotels & Resorts, găzduieşte un număr impresionant de turişti de-a lungul sezonului cald, care ţine din noiembrie până în aprilie în regiunile amintite, ne-a transmis Anne Thiele, Sales & Marketing în cadrul companiei hoteliere.

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Aceasta spune că, printre vizitatori, se numără tot mai mulţi români, de la an la an: "În general, staţiunile noastre din Caraibe sunt destinaţii potrivite pentru tot parcursul anului, dar cu siguranţă sezonul principal aici este din noiembrie până în aprilie, în special pentru clienţii noştri europeni cărora le place să călătorească în Caraibe pentru a scăpa de iarna rece.

Deoarece avem peste 70 de proprietăţi în Caraibe şi America Latină, găzduim un număr impresionant de turişti, majoritatea provenind din America de Nord, dar şi din Europa şi America de Sud. În general, vin de peste tot de pe glob, iar din România în staţiunile noastre avem mai mulţi clienţi care vin prin turoperatorul Eturia, în principal în Curacao, Mexic şi Republica Dominicană".

Comparativ cu anul trecut, Anne Thiele vede o creştere a numărului de turişti români, mai ales pentru Republica Dominicană, care a înregistrat o evoluţie de peste 150% pe acest segment. Aceasta consideră că potenţialul ţării noastre este foarte mare: "Aşteptăm cu nerăbdare să consolidăm parteneriatul nostru cu Eturia şi să primim, astfel, şi mai mulţi turişti români în hotelurile noastre şi în următorii ani".

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

În ceea ce priveşte serviciile resortului pe care îl reprezintă, sursa citată ne-a transmis: "Avantajul nostru este reprezentat de faptul că oferim turiştilor varianta regimului all inclusive, unde totul este inclus, fără a fi necesare brăţări. Mese gourmet a la carte, băuturi premium şi divertisment în timpul zilei/nopţii, concierge şi room service etc. Sloganul nostru este «Sărbătoreşte fiecare moment» -, iar Inclusive Collection oferă proprietatea perfectă pentru fiecare cerere - de la resorturi de 4* pentru familii până hoteluri de lux concepute doar pentru adulţi.

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Acest lucru depinde de fiecare turist în parte, deoarece există o variantă corectă pentru toată lumea. Avem resorturi în care gurmanzii sunt răsfăţati de-a dreptul, de asemenea unele hoteluri fac minuni când vine vorba despre ofertele pentru iubitorii de SPA, fără să neglijăm familiile cu copii, cărora le pregătim pachete personalizate şi cluburi pentru copii, acces la plaje cu nisip alb, snorkelling etc.".

Natalia Loiko, Iberostar Cuba Hotels & Resorts: "Românii care vizitează Cuba sunt amabili şi obişnuiesc să meargă în locaţii liniştite"

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Cuba, ca destinaţie turistică în Marea Caraibe, găzduia, în fiecare an, aproximativ patru milioane de turişti, înainte de pandemie. După anul 2020, numărul acesta a fost în scădere, dar la sfârşitul anului trecut Cuba a fost vizitată de aproximativ două milioane de turişti, după cum ne-a spus Natalia Loiko, Business Development Manager Eastern Europe Iberostar Cuba Hotels & Resorts.

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Aceasta ne-a menţionat: "Dacă îţi place oraşul şi plaja, bine ai venit la Iberostar Cuba! Aşa îmi place să îmi încep toate interviurile. Cu toate că cifrele au suferit atât de multe modificări după 2020, suntem convinşi că atât reluarea conectivităţii de zbor din ţări din America Latină şi Europa, cât şi demersurile noastre de promovare vor schimba această situaţie. Turiştii care vizitează Cuba au venit în principal din Canada, care se află şi pe primul loc în topul ţărilor generatoare de turişti, urmată de Spania, Germania, Mexic, Franţa, Italia şi Argentina".

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice

Potrivit sursei citate, Top 5 hoteluri solicitate de turiştii români sunt: Iberostar Selection Varadero, Iberostar Taínos, Iberostar Laguna Azul, Iberostar Playa Alameda (doar adulţi) şi Iberostar Bella Costa, toate situate în Varadero: "Am început să primim turişti români în jurul anului 2022 şi de la acea dată numărul acestora este în creştere. Românii sunt oameni liniştiţi, amabili, care obişnuiesc să caute locaţii liniştite. Le place să aibă mai mult decât o experienţă în Cuba şi, de aceea, programele lor au incluse vizite în cel puţin două oraşe: Havana, unde avem Iberostar Parque Central şi Iberostar Grand Packard şi Trinidad, unde avem Iberostar Grand Trinidad, soare şi plajă".

Natalia Loiko ne-a spus că, printre avantajele resorturilor pe care le reprezintă, se numără:

"- Staţiunile noastre de familie includ parcuri acvatice, minicluburi şi camere de familie unde putem caza întreaga familie (minim 4 persoane, maxim 6 persoane);

- În unele dintre hotelurile noastre avem secţiuni numai pentru adulţi (secţiunea Star Prestige la hotelul Iberostar Bella Vista Varadero, Zona Relax la hotelul Iberostar Laguna şi secţiunea Cosmos Level la hotelul Iberostar Grand Packard), pentru acei clienţi care preferă o zonă liniştită şi servicii exclusive;

- Pentru cei care iubesc clădirile istorice, hotelurile noastre din oraş sunt situate în inima centrelor istorice Havana şi Trinidad".

Iberostar Cuba Hotels & Resorts este un lanţ hotelier de top care deţine 18 hoteluri de 4 şi 5 stele în principalele destinaţii turistice de pe insula Cuba. Iberostar Cuba Hotels & Resorts oferă clienţilor trei hoteluri în inima Havanei şi 14 hoteluri pe malul plajelor din locuri precum Varadero, Cayo Cruz, Cayo Ensenachos, Cayo Guillermo şi Holguín. Plaja, activităţile de divertisment şi amabilitatea personalului sunt primele pe lista de oferte a resorturilor Iberostar.

În Cuba, sezonul de vârf începe în noiembrie şi ţine până în aprilie.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. "Tot mai mulţi români îşi petrec vacanţele pe plaje exotice"

    asa este si bunicuta mea cu o pensie de 250/euro/luna,

    acalo isi petrece zilele de sarbatoare 

    1. Daca ar fi avut nepoti de calitate, ar fi petrecut sarbatorile la Ibiza.

      Bravo , așa e

      Mai,dar nesimtiti mai sunteti,

      sa radeti saracia a 47 % din populatia Romaniei,

      sa va fie rusine 

      Pentru 1. Si 1.3.

      Ati citit articolul? E despre turismul de lux.  

      In orice tara din lumea asta, ce proportie din populatie se asteapta sa-si faca concediul in locatii exotice?

    unii prefera siberia

    1. Acolo e chiar gratis. Transport, masa si cazare asigurate de FSB.

      Familia plateste doar cosciugul. Daca vrea sa-l aduca inapoi pe "excursionist". 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb