Tot mai mulţi români singuri îşi fac cadou o vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor

D.I.
Miscellanea #Turism / 11 februarie 2018

Tot mai mulţi români singuri îşi fac cadou o vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor

Tot mai mulţi români singuri îşi planifică o călătorie în perioada sărbătorii Valentine's Day şi aleg destinaţii în care paleta activităţilor este foarte largă, de la vizite la muzee şi parcuri de distracţii până la ieşiri în cluburi, se arată într-un studiu al agenţiei de turism Chirstian Tour, remis Redacţiei.

Conform informaţiilor furnizate de agenţie, Madrid, Barcelona, Lisabona, Berlin, Florenţa şi Milano sunt cele mai frecventate destinaţii de către persoanele singure.

Marius Pandel, Managing Partner al Christian Tour, a declarat: "Nu trebuie să fii într-o relaţie romantică pentru a te bucura de Valentine's Day, pentru că vorbim despre o sărbătoare a iubirii indiferent dacă ai sau nu pe cineva drag alături. Această schimbare de percepţie este tot mai prezentă şi în rândul românilor şi se reflectă inclusiv în ceea ce priveşte călătoriile prilejuite de Ziua Îndrăgostiţilor. Vedem tot mai mulţi turişti care vor să plece într-un vacanţă de 2-3 sau mai multe zile şi să facă ceva special chiar dacă nu au cu cine să împărtăşească aceste momente".

Potrivit sursei citate, aproximativ 10% dintre cei care pleacă în vacanţă de Sfântul Valentin sunt "persoane care nu fac parte dintr-un cuplu şi călătoresc fie singure, fie însoţite de unul sau mai mulţi prieteni".

În schimb, conform Christian Tour, "cuplurile care pleacă în vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor preferă, mai nou, destinaţiile calde, dar şi city break-uri în oraşe din Europa. Dubai conduce topul destinaţiilor calde, iar un sejur de 7 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele, plus biletele de avion, costă în această perioadă de la 423 de euro de persoană".

Totodată, Paris, Veneţia şi Roma, oraşe incluse în toate clasamentele dedicate destinaţiilor romantice, "nu lipsesc nici anul acesta din preferinţele celor care vor să evadeze câteva zile împreună cu persoana iubită", se mai menţionează în comunicatul agenţiei.

Potrivit Chirstian Tour, cuplurile care rămân în ţară de Valentine's Day pot opta pentru unul dintre numeroasele hoteluri care vin în întâmpinarea lor cu pachete speciale.

În acest sens, Marius Pandel precizează: "În staţiuni precum Predeal, Sinaia sau Băile Felix, hotelierii le propun îndrăgostiţilor nu doar cazare în weekendul 16-18 februarie, ci încearcă să-i atragă şi cu un masaj de relaxare în doi, acces în centrele spa, spectacole de muzică şi o cină romantică la lumina lumânărilor. Perechile sunt aşteptate în camerele de hotel cu bomboane de ciocolată, petale de trandafiri pe pat sau o sticlă de şampanie pusă la rece".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb