"Toyota", amendată cu o sumă record în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 decembrie 2012

"Toyota" a vândut 206.643 de autoturisme în Europa, în trimestrul al treilea din 2012, cu 13% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2011.

"Toyota" a vândut 206.643 de autoturisme în Europa, în trimestrul al treilea din 2012, cu 13% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2011.

Compania auto niponă "Toyota Motor" Corp. a acceptat să plătească o amendă civilă de 17,4 milioane de dolari către autoritatea americană a siguranţei în trafic, ca urmare a faptului că nu a raportat anumite defecţiuni în termenul prevăzut de lege (cinci zile lucrătoare).

Amenda priveşte o acţiune de rechemare la service care a fost anunţată în luna iunie pentru modelele Lexus RX 350 şi RX 450h. La autoturismele în cauză, pedala de acceleraţie se putea prinde de covoraşul de la locul şoferului, ceea ce putea deter­ mina apăsarea sa şi mai puternic, fără ca şoferul să intenţioneze acest lucru. "Toyota", care nu a informat în termenul legal în privinţa acestor defecţiuni, a rechemat la service 154.036 de vehicule în SUA. Acţiunea a venit după ce, în 2009 şi 2010, "Toyota" a rechemat la service peste 10 milioane de maşini şi camioane la nivel mondial pentru aceeaşi defecţiune care putea cauza accelerarea neintenţionată.

"Este vital pentru siguranţa şoferilor ca producătorii auto să informeze la timp în legătură cu defecţiunile", a declarat administratorul Autorităţii americane privind Siguranţa Traficului Naţional (NHTSA), David Strickland. Acesta a precizat: "Fiecare moment de întârziere poate conduce la accidente fatale sau vătămări pe dumurile noastre".

Potrivit NHTSA, "Toyota" a acceptat să facă schimbări în interiorul companiei ca să asigure calitatea autoturismelor şi recenziile de siguranţă în SUA.

"Aştept ca Toyota să-şi respecte cu rigurozitate angajamentul său de a adera la reglementările de siguranţă din Statele Unite", a afirmat minis­ trul american al transporturilor, Ray LaHood.

"Toyota" a plătit către NHTSA un total de 48,8 milioane de dolari în 2010 pentru amânarea informărilor în legătură cu anumite defecţiuni care puteau cauza accelerarea fără intenţie.

Vânzările mondiale ale "Toyota" au crescut cu 18% în trimestrul al treilea al acestui an, la 2,43 milioane de unităţi, grupul japonez consolidându-şi poziţia de lider la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb