"Toyota" şi "Ford" îşi suspendă temporar activitatea în Africa de Sud

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2014

"Toyota" şi "Ford" îşi suspendă temporar activitatea în Africa de Sud

Constructorul nipon de autovehicule "Toyota Motor" Corp. şi cel american "Ford Motor" Co. şi-au oprit producţia la fabricile din Africa de Sud, din cauza grevei companiilor furnizoare, care au întrerupt aprovizionarea cu componente.

"Toyota", cel mai mare constructor auto din Africa (după exporturi), a suspendat, ieri, producţia modelelor Corola, Hilux şi Fortuner, conform afirmaţiilor făcute de Mary Willemse, purtător de cuvânt al companiei. Willemse a precizat că fabrica, situată în Durban, va continua să producă "un număr limitat" de alte modele, precum furgoneta Hiace, deoarece furnizarea de componente pentru aceasta nu a fost afectată de grevă.

La rândul său, "Ford" a suspendat temporar producţia la fabrica de asamblare din Silverton, din cauza grevei. Cealaltă fabrică a "Ford", din Port Elizabeth, funcţionează normal, a precizat Alicia Chetty, purtător de cuvânt al companiei.

Suspendarea producţiei este pe termen nedefinit, fiindcă nu se ştie cât va dura protestul angajaţilor furnizorilor celor două companii.

Un alt producător auto străin prezent în Africa de Sud, "Bayerische Motoren Werke" AG din Germania, a anunţat că operează în două schimburi de lucru, în loc de trei, din cauza grevei furnizorilor. Compania americană "General Motors" Co., care are o fabrică în Port Elizabeth, nu a mai operat din data de 3 iulie.

De la 1 iulie, peste 200.000 de angajaţi din industria metalurgică şi auto din Africa de Sud au declanşat o grevă pe termen nelimitat, solicitând majorări salariale.

Principala revendicare a muncitorilor este o creştere salarială de 12%.

Valoarea exporturilor de autoturisme din Africa de Sud a sporit cu 8,2% anul trecut, la 103 miliarde ranzi (9,6 miliarde dolari), potrivit Asociaţiei Naţionale a Producătorilor Auto.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb