"Tradeville": Acţiunile "Transgaz" merită atenţia investitorilor la 177 lei

Crăiţa Simionescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 decembrie 2011

Acţiunile companiei Transgaz (simbol bursier TGN), unde statul intenţionează să vândă pe bursă o participaţie de 15%, merită să intre în atenţia investitorilor la un preţ de 177 lei/acţiune, apreciază analiştii casei de brokeraj Tradeville.

Vineri, acţiunile Transgaz erau tranzacţionate pe bursă la un preţ de 213 lei/acţiune.

Analiştii consideră că Transgaz va distribui 50% din profitul net sub formă de dividende pentru perioada 2011-2015. "Prin actualizarea dividendelor estimate am ajuns la un rezultat de 253 lei pe acţiune", spun reprezentanţii "Tradeville", într-o analiză transmisă vineri.

Pentru a calcula valoarea intrisecă a acţiunilor TGN, analiştii citaţi au ţinut cont de contextul macroeconomic internaţional dificil din următorii 3-5 ani, folosind o rată de creştere a cifrei de afaceri de doar 2%, pentru intervalul cuprins între 2011-2015 şi mergând pe premisa că, în 2013, afacerile companiei vor stagna.

Analiştii arată: "Ţinând cont de contextul macro-economic incert, considerăm că, investitorul este nevoit să îşi ia măsuri de precauţie în următoarea perioadă, motiv pentru care aplicăm un discount de 30% la preţul teoretic calculat. Cu alte cuvinte considerăm că acţiunile TGN merită să intre, în atenţia investitorilor, la preţul de 177 lei".

"Transgaz" (simbol TGN) şi-a îndeplinit, în primele nouă luni ale acestui an, în proporţie de 81,8%, obiectivul privind veniturile totale şi a depăşit, cu 149,28%, obiectivul privind profitul net bugetar.

Acţionarul principal "Transgaz" este statul care deţine 73,51 % din acţiunile companiei naţionale de transport al gazelor naturale. Un alt acţionar este "Fondul Proprietatea", care deţine 14,98% din acţiuni.

Guvernul s-a angajat, faţă de FMI, să vândă o participaţie de 15% din companie pe bursă.

Consorţiul format din "Raiffeisen Capital&Invest­ment" (RCI), "BT Securities" şi firma cehă de brokeraj "Wood&Co" va intermedia listarea pachetului TGN.

Compania "Transgaz" (TGN) a încheiat în acest an 282 de contracte de achiziţii publice, cu o sută mai puţine faţă de anul precedent, iar valoarea acestora a scăzut cu 14,2%, de la 350,48 milioane lei, în 2010, la 300,6 milioane lei.

Potrivit datelor "Transgaz", cel mai mare contract încheiat în anul 2011 a avut valoarea de aproape 49 de milioane de lei şi a constat în lucrări la conducta de transport gaze naturale Aghireşu - Huedin - Aleşd, cu termen de execuţie 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Din totalul contractelor încheiate, 38% au fost lucrări specifice (execuţie conducte noi, racorduri, reparaţii şi reabilitări conducte de transport gaze naturale), 39% au fost contracte de prestări servicii (proiectare, reparaţii, întreţinere conducte) şi 23% au fost contracte de achiziţii de bunuri necesare func­ţionării sistemelor specifice societăţii (robinetărie, fitinguri, ţeavă).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb