TradeVille: Dividendele propuse la BVB

Piaţa de Capital / 3 aprilie 2023

TradeVille: Dividendele propuse la BVB

Analiştii de la TradeVille ne-au transmis situaţia dividendelor propuse la BVB pentru anul 2022.

TradeVille: Dividendele propuse la BVB

Surse: analiza TradeVille (https://tradeville.ro/?utm_source=bursaro&utm_medium%20=media&utm_campaign=treviq), comunicate BVB companii, bvb.ro, regulamente de guvernanţă corporativă a emiteţilor

Note: Companiile analizate fac parte dintr-o selecţie proprie majoritatea fiind incluse în indicele BET-XT. Au fost excluse din analiză companiile care au înregistrat o valoare negativă a indicatorului profit net în 2022, au perspective operaţionale şi financiare negative sau care, la data întocmirii prezentului raport, nu oferă suficiente informaţii privind practica recompensării acţionarilor sub formă de dividend.

Randamentele din tabel au fost calculate cu preţul de închidere din data de 30 martie 2023.

Comparativ cu versiunea anterioară a agregatorului, care conţinea dividendele estimate, au fost eliminate SIF Oltenia, BRD, TLV, TRP, SFG, deoarece nu au propus dividende pentru vot în AGA anuală.

* În cazul OIL si TGN dividendul brut/ acţiune prezentat în cadrul convocatoarelor AGA este calculat în baza numarului de acţiuni de după majorările de capital care au avut loc recent sau vor avea loc în perioada imediat următoare, însă capitalizarea acestor companii, la momentul actual, are la bază numărul de acţiuni de dinaintea acestor majorări. Astfel, în aceste cazuri particulare, pentru calculul randamentului s-a folosit formula: (Dividend total propus / Capitalizare) x 100%, păstrându-se în cadrul tabelului valoarea dividendului brut/acţiune aşa cum este prezentată în cele doua convocatoare.

* A fost utilizat profitul net individual, întrucât companiile evidenţiate distribuie dividende în baza acestuia.

În cazul ONE United Propreties, în tabel este afişată doar a doua transşă ce urmează a fi platită din profitul individual obţinut în 2022. Dividendul total a fost de 73 mil. RON, plătit în 2 tranşe (prima tranşă a fost platită pe 03.11.2022 şi a fost în valoare de 36.1 mil RON).

TradeVille: Dividendele propuse la BVB

Sursa: BVB

Investiţia în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performanţele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziţie şi fluctuaţiile valutei pot influenţa randamentul investiţiei. Cotaţiile afişate sunt cele de la sfârşitul zilei precedente de tranzacţionare. TradeVille îşi propune să actualizeze raportul cel puţin anual. Lista potenţialelor conflicte şi < .link >https://tradeville.ro/despre-tradeville/info-legale/interese-sau-potentiale-conflicte-de-interese" target="_blank">interese, Research-uri din ultimele 12 luni.

Nu există instrument financiar fără risc (citeşte). SSIF Tradeville SA, Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, Bucureşti, +40 21 318 75 55, help@tradeville.ro. Autorizaţia CNVM 2225/15.07.2003. Reglementata de ASF. Agenţie Braşov: (citeşte).

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. nici pe departe nu seamana cu prezicerile initiale pe care le-au facut.

    paguba mare in portofoliile investitorilor de retail noi.

    1. Exact !! In afara de ALU si TBK, care dau dividend de 10 %, COTE care e ff aproape de estimat, restul - inclusiv SNN si SNG, nu mai zic de TGN si celelalte - sunt mult sub asteptari !! Rusine sa le fie celor care au estimat aiurea la inceput de an .... Surpriza frumoasa la TBM . La OIL e o minciuna mare in textul ala, pentru ca se refera la nr vechi de actiuni, nu la cel de dupa MCS cu aport in natura/numerar. La numarul nou de actiuni iese un randament sub 3 % !!!

      Ai dreptate, la Oil randamentul e calculat gresit in tabel, corect fiind sub 3%

      este doar o mica tzeapa marca Tradeville

    Am făcut greșeala să cumpăr acțiuni El, Tel, Oil, Tgn, Brd, încurajat de estimările inițiale Tradeville. De asemenea, am vândut Aq, Tbm. Nu voi mai repeta în veci eroarea asta. Consultanților Tradeville nici nu le mai răspund la telefon.

    Nu e vinovată Tradeville în estimările inițiale! Cam toți brokerii mergeau așa! Au apărut însă multe elemente neprevăzute chiar și la SNP, SNG! Dar nu e totul pierdut,statul s-ar putea să forțeze 90% la dividende!

    1. Cei cu BRD ar trebui chiar sa se bucure ca se intareste capitalizarea bancii...daca sunt investitori seriosi long nu traderi.

      Chestia asta cu 90 % dividende era si in anii trecuti, si SNN si SNG nu au dat in veci 90 %, statul a trecut cu vederea si le-a inteles ca au de facut investitii, asa ca nu vor da fix anu asta 90 %. Aia e o poveste, e pentru companii nelistate, in afara de COTE si OIL (dar la OIL e cu smecherie) nicio companie listata la BVB, din cele de stat, nu da 90 % din profit ca dividende !!! SNN, SNG, TEL, TGN toate au derogari !! de IAR Brasov ce sa mai zic, aia au dar 25-30 % ca le trebuie banii sa repare elicopterele !!

      Eu chiar ma bucur ... am dat tot BRD-ul la 13,5 si il voi cumpara inapoi la 11, la vara ... intre timp am luat o companie pe extern, care da dividend 24 % ... in dolari !!!

      Daca ai de gand sa intri in CA de la BRD ai dreptate, daca doar vrei sa faci bani pe termen scurt si mediu gresesti.Pe termen lung ramane de vazut.

      Un 7% dividend urmat de 15% scadere pe urmatorul an...nu e mare afacere. Se mai adaugă si perrformantele din ultimii 15 ani ale patronior lor SG.

    Tradeville = hoți și manipulatori

    Retailul nu câștiga cu ei !!! 

    Interesant la SNP daca v-a mai da dividend special daca i se impune acest impozit.

    1. Daca nu da si specialul, vand tot SNP si cumpar Ecopetrol sau Petrobras ... alea dau dividende de 2 sau chiar 3 ori pe an si nu platesc impozite in plus, desi Columbia si Brazilia au guverne socialiste in prezent ... sunt niste companii de stat amandoua, sunt mult mai mari decat SNP, iar proiectele lor de investitii pana in 2030 fac Neptun Deep sa para o joaca de copii !!

      Inteleg dar fara dividend special si cu vanzarea actiunilor catre fostii angajati la un subpret de 0.21, nu este o sansa buna de acumulat?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb