Traficul pe Aeroportul Băneasa a crescut cu 30%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 8 august 2008

Aeroportul Băneasa a avut în două luni, iunie şi iulie, un trafic cu 30% crescut faţă de perioada similară din 2007, iar destinaţiile cele mai solicitate au fost Tunisia, Palma de Mallorca, Turcia şi Italia, a declarat ieri directorul general al aeroportului Ştefan Mladin, citat de NewsIn.

Mladin susţine că potrivit planului strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, în prima fază, se va continua extinderea căii de rulare existente şi a bretelei de degajare rapidă (calea de rulare Delta n.r.), extinderea platformei pentru parcarea aeronavelor mari, respectiv cu 5.000 de metri pătraţi şi o staţie pentru tratarea deşeurilor (un sistem propriu de incinerare a deşeurilor n.r.).

În plus, directorul general al aeroportului Bucureşti Băneasa- Aurel Vlaicu a sub-liniat necesitatea unei parcări supraetajate cu aproximativ 500 de locuri, necesare traficului actual şi definitivarea unui sistem integrat de securitate (monitorizarea continuă a perimetrului aeroportului n.r.).

Pe Aeroportul Băneasa, media mişcărilor pe zi este în prezent de 50 la aeronavele mari, iar de 70-80 la aeronavele de mici dimensiuni.

În primele patru luni din 2008 Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu (Băneasa) a înregistrat o cifră de afaceri de cinci milioane de euro, în creştere faţă de aceeaşi perioadă din 2007, când cifra de afaceri a fost de trei milioane de euro. În perioada amintită, numărul celor care au tranzitat aeroportul s-a ridicat la 350.000, mai mult decât perioada similară din 2007 când numărul pasagerilor a fost de 323.000.

Până la sfârşitul anului, reprezentanţii aeroportului estimează o cifră de afaceri de 15- 20 milioane euro şi o creştere a numărului de pasageri la un milion.

Directorul Aeroportului Băneasa declara în luna februarie, că la Băneasa vor mai fi făcute investiţii, de circa 15 milioane de euro pentru realizarea unui terminal pentru pasageri şi al unui hangar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb