TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV: Bilanţul victimelor din Colectiv a ajuns la 57 de morţi

Andrei Stan
Miscellanea / 19 noiembrie 2015

MAE: Au fost repatriate cinci din cele opt persoane decedate în străinătate

Actualizare 16:16

Încă o persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit, astăzi, la Spitalul de Arsuri. Este al 57-lea deces în urma tragediei din clubul bucureştean, transmit televiziunile de ştiri.

Medicii de la spitalul de Arsuri au constatat decesul celei de 57-a victime din Colectiv în urmă cu câteva minute. Este vorba despre o tânără transferată ieri de la Spitalul Sfântul Ioan la Spitalul de Arsuri. Ea era de la început în stare gravă de aproape trei săptămâni, încă de la producerea tragediei, potrivit Digi24.

(A.L.)

-------------

Până în acest moment, din cei opt cetăţeni români decedaţi în străinătate, au fost repatriate în ţara noastră cinci persoane, urmând ca trupurile neînsufleţite a altor trei să fie repatriate în cursul zilei de astăzi, respectiv mâine, 20 noiembrie 2015, se arată într-un comunicat al MAE trimis redacţiei.

Astăzi va ajunge în România trupul neînsufleţit al unui cetăţean român decedat în Marea Britanie, iar în cursul zilei de mâine vor ajunge în România trupurile neînsufleţite ale altor 2 cetăţeni români, decedaţi în Marea Britanie şi Germania.

MAE precizează că misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din ţările în care au fost transferaţi cetăţenii români care ulterior au decedat în străinătate, respectiv Ambasada României la Londra, Ambasada României la Haga, Ambasada României la Paris, Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Bonn, s-au implicat în gestionarea acestor cazuri, conform competenţelor legale, atât în relaţia cu autorităţile locale, cât şi cu familiile cetăţeniilor decedaţi, acordând permanent asistentă consulară de specialitate.

"Din respect faţă de familiile victimelor şi conform prevederilor legale referitoare la respectarea vieţii private, MAE nu va comunica public detalii cu privire la identitatea victimelor sau coordonate privind transportul trupurilor neînsufleţite", se mai arată în comunicat.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că nu este instituţia abilitată să comunice informaţii referitoare la situaţia medicală a cetăţenilor români, răniţi în incendiul de la clubul Colectiv şi transferaţi în străinătate.

Potrivit ministerului, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române s-au ocupat, în mod prioritar, de toate formalităţile legate de contractarea societăţilor de pompe funebre şi de eliberarea documentelor necesare. De asemenea, reprezentanţele române au menţinut în permanenţă legătura cu autorităţile locale competente, depunând toate diligenţele posibile pentru accelerarea procedurilor iniţiate pe plan local, care au presupus anumite investigaţii de natură medico-legală şi judiciară, respectiv înregistrarea deceselor şi autorizarea transporturilor funerare. În urma acestor demersuri, s-a reuşit soluţionarea tuturor formalităţilor impuse de legislaţiile locale în cel mai scurt timp posibil. MAE precizează că durata procesului de repatriere este determinată de procedurile legale interne din statele respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb