Traian Băsescu: "Aş exclude posibilitatea ca, odată adoptat programul, să mai fie o problemă o eventuală moţiune de cenzură"

B.D.
Ziarul BURSA #Politică / 5 martie 2014

Traian Băsescu a declarat, aseară, într-o conferinţă de presă că exclude posibilitatea ca odată adoptat programul de guvernare să mai fie o problemă o eventuală moţiune de cenzură. Domnia sa a spus: "Ce am solicitat eu, având în vedere schimbarea extrem de importantă a structurii de susţinere a Guvernului în Parlament, să existe un program de guvernare care să reflecte noua realitate politică şi protocoalele convenite între partenerii din noua majoritate.

Deocamdată sunt două opţiuni în accepţiunea mea. Una e cea care pleacă de la realitatea unei întâmpinări la CCR făcute de grupul PDL şi al PMP, şi ei au avut numărul de semnaturi necesar. Al doilea considerent e legat de nevoia existenţei acestui program de guvernare. Am discutat cu premierul azi, sper că în perioada următoare să dea o soluţie asumării răspunderii actualului Guvern pe un nou program de guvernare care să reflecte noile alianţe politice din Parlament. Cred că e o soluţie foarte rapidă, pe care i-am şi propus-o premierului.

Nu sţiu cand va stabili CCR un termen, dar cea mai rapidă soluţie mi se pare cea a adoptării mâine a noului program de guvernare, iar Guvernul să-şi asume răspunderea in Parlament şi eu vă asigur că, în momentul în care programul de guvernare ar fi asumat, nu voi ezita să semnez decretele de instalare a noilor miniştri. E adevărat că şi pe programul de guvernare se pot depune moţiuni de cenzură, dar nu văd ce ar putea fi într-un program atât de grav încât să încalce Constituţia.

As exclude posibilitatea ca, odată adoptat programul, să mai fie o problemă o eventuală moţiune de cenzură. Asta în cazul în care se da un termen neconvenabil la CCR am putea accelera procesele. Dacă acest lucru se va întâmpla - ori aşteptarea pentru răspunsul CCR la sesizarea PDL şi PMP, ori se va declanşa şi procedura pentru un nou program de guvernare care să acopere înţelegerile dintre partidele actuale, rămânem cu o problemă, expirarea mandatului interimar al ministrului de interne.

Nu vă comunic soluţia, dar am convenit cu premierul care e aceasta. Dacă mâine premierul va face solicitările pe care le-am convenit cu siguranţă nu vom ieşi din termenul de interimat."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb