Traian Băsescu: "Îmbunătăţirea mediului de afaceri - prioritatea României în vederea aderării la UE"

Florentina Cioacă
Ziarul BURSA #Politică / 10 iunie 2005

Investitorii italieni din România s-au întrunit ieri pentru a-şi reînnoi sprijinul pe care îl acordă autorităţilor române în procesul de integrare în Uniunea Europeană din punct de vedere economic. Comunitatea oame-nilor de afaceri italieni din România a participat şi a contribuit la procesul de reînnoire declanşat la începutul anilor "90. Astăzi, societăţile cu capital italian şi investitorii din peninsulă sînt conştienţi de faptul că reprezintă nu numai cel mai mare grup de investitori străini în România, ci mai ales un capital social gata să contribuie la procesul care va transforma România într-o ţară europeană şi într-o mare piaţă.

Prima Adunare Generală a investitorilor italieni din România reprezintă un semnal care confirmă încrederea acestora în viitorul ţării şi în acelaşi timp intenţia de a promova o integrare din ce în ce mai consistentă a celor două ţări ale căror relaţii devin din ce în ce mai intense şi mai productive.

Prezent la adunarea generală a Oamenilor de afaceri italieni, preşedintele României, Traian Băsescu, a subliniat importanţa pe care autorităţile române o acordă îmbunătăţiriii mediului de afaceri, precum şi contribuţia semnificativă pe care o au în economia românească investitorii italieni.

"Italia este un partener de încredere pe care am înţeles că ne putem baza şi pe viitor în dezvoltarea economică a ţării noastre. Cele peste 17.000 de firme italiene şi româno-italiene deosebit de prospere demonstrează acest lucru", a precizat Traian Băsescu.

La rîndul său vicepremierul George Copos a apreciat că importanţa clasei de mijloc trebuie să crească pentru asigurarea stabilităţii economice necesare României pentru alinierea la standardele europene.

La Adunarea Generală a inves-titorilor italieni au mai participat ambasadorul Italiei în România Stefano Ronca, vicepreşedintele consiliului de miniştri şi ministrul afacerilor externe italian Geanfraco Fini precum şi alte oficialităţi române şi italiene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb