Investitorii italieni din România s-au întrunit ieri pentru a-şi reînnoi sprijinul pe care îl acordă autorităţilor române în procesul de integrare în Uniunea Europeană din punct de vedere economic. Comunitatea oame-nilor de afaceri italieni din România a participat şi a contribuit la procesul de reînnoire declanşat la începutul anilor "90. Astăzi, societăţile cu capital italian şi investitorii din peninsulă sînt conştienţi de faptul că reprezintă nu numai cel mai mare grup de investitori străini în România, ci mai ales un capital social gata să contribuie la procesul care va transforma România într-o ţară europeană şi într-o mare piaţă.
Prima Adunare Generală a investitorilor italieni din România reprezintă un semnal care confirmă încrederea acestora în viitorul ţării şi în acelaşi timp intenţia de a promova o integrare din ce în ce mai consistentă a celor două ţări ale căror relaţii devin din ce în ce mai intense şi mai productive.
Prezent la adunarea generală a Oamenilor de afaceri italieni, preşedintele României, Traian Băsescu, a subliniat importanţa pe care autorităţile române o acordă îmbunătăţiriii mediului de afaceri, precum şi contribuţia semnificativă pe care o au în economia românească investitorii italieni.
"Italia este un partener de încredere pe care am înţeles că ne putem baza şi pe viitor în dezvoltarea economică a ţării noastre. Cele peste 17.000 de firme italiene şi româno-italiene deosebit de prospere demonstrează acest lucru", a precizat Traian Băsescu.
La rîndul său vicepremierul George Copos a apreciat că importanţa clasei de mijloc trebuie să crească pentru asigurarea stabilităţii economice necesare României pentru alinierea la standardele europene.
La Adunarea Generală a inves-titorilor italieni au mai participat ambasadorul Italiei în România Stefano Ronca, vicepreşedintele consiliului de miniştri şi ministrul afacerilor externe italian Geanfraco Fini precum şi alte oficialităţi române şi italiene.