TRAIAN BĂSESCU: Prioritatea zero a României - păstrarea locurilor de muncă şi diminuarea efectelor crizei

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 2 decembrie 2008

Prioritatea zero a României - păstrarea locurilor de muncă şi diminuarea efectelor crizei

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la postul public de radio, că românii au toate motivele să fie optimişti în ceea ce priveşte viitorul ţării, chiar dacă, uneori, speranţele şi exigenţele lor "depăşesc posibilităţile de modernizare rapidă".

Şeful statului a spus că România are perspectivă certă de viitor, deşi 2009 va fi unul dificil şi din cauza crizei economice internaţionale. Astfel, în opinia preşedintelui, în 2009 prioritatea zero a României va fi păstrarea locurilor de muncă şi diminuarea efectelor crizei. Pe de altă parte, preşedintele a arătat că Româ-nia va deveni, în viitor, o ţară atractivă, modernă. "Nu mai facem planuri doar, nu mai trăim din iluzii. Trăim din realităţi finanţate,(...) iar România are resursele financiare asigurate pentru a se moderniza în următorii ani. Ţine de noi, de guvernanţi, de oamenii politici, cât de rapid vom utiliza aceşti bani", a susţinut Traian Băsescu.

Şeful statului a arătat că, la finalul primului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, în 2013, România va fi o ţară care va trece peste criză mai uşor decât statele dezvoltate. "Aş spune că sunt optimist în ceea ce priveşte România în ansamblu, chiar dacă va trebui să trecem o perioadă grea în 2009 şi cred că românii au toate motivele să fie optimişti, chiar dacă au foarte multe motive de nemulţumire.Pe de altă parte, este foarte clar că, uneori, speranţele şi exigenţele românilor au luat-o înaintea posibilităţilor pe care le aveam, de modernizare rapidă şi poate că votul din 30 noiembrie poate fi o realitate în care ne putem descifra", a spus preşedintele, care s-a întrebat retoric:"Dacă intră în Parlament oameni despre care ştim lucruri rele, va trebui să ne întrebăm: oare de ce românii care sunt exigenţi cu clasa politică în viaţa de zi cu zi le-au dat un nou mandat? Ştiu eu?".

Preşedintele a reamintit, cu ocazia Zilei Naţionale a României, valorile politice de la 1918, valori care, după 50 de ani de comunism, în care au fost desfiinţate, şi o perioadă de tranziţie care s-a încheiat odată cu aderarea la Uniunea Europeană, trebuie rafinate, consolidate şi transformate într-un mod de viaţă pentru români. "Este clar că citind oricare dintre aceste valori afirmate la 1 Decembrie 1918, toţi realizăm că trebuie să le rafinăm, să le consolidăm, să le facem să devină modul nostru de viaţă, al românilor, dar, mai mult decât al românilor, al politicienilor. Este un gând pe care-l am de 1 Decembrie", a spus şeful statului luni, la postul public de radio, înainte de a lua parte la mani-festările prilejuite de Ziua Naţională a României.

TRAIAN BĂSESCU: TRUPELE ROMÂNE RĂMÂN ÎN IRAK PÂNĂ ÎN 2011

PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU A AFIRMAT, IERI, ÎN CADRUL UNEI VIDEO-CONFERINŢE CU FORŢELE PARTICIPANTE LA MISIUNI ÎN TEATRELE DE OPERAŢII DIN IRAK, AFGANISTAN ŞI BALCANI, CĂ ROMÂNIA ÎŞI VA MENŢINE FORŢELE MILITARE ÎN IRAK PÂNĂ ÎN 2011 SAU PÂNĂ CÂND TRUPELE ALIATE PĂRĂSESC ACEASTĂ ŢARĂ.

BĂSESCU A SUBLINIAT CĂ ACEST LUCRU ESTE DE NATURĂ SĂ "CLARIFICE" ORICE DEZBATERE POLITICĂ PE MARGINEA ACESTUI SUBIECT.

ŞEFUL STATULUI A PRECIZAT CĂ ROMÂNIA A PRIMIT SOLICITARE DE LA GUVERNUL IRAKIAN SĂ-ŞI CONTINUE MISIUNEA ÎN IRAK PÂNĂ ÎN 2011.

TOTODATĂ, BĂSESCU A MENŢIONAT CĂ MISIUNILE VIITOARE LA CARE ROMÂNIA VA PARTICIPA ALĂTURI DE TRUPELE ALIANŢEI NORD-ATLANTICE VOR FI DISCUTATE ŞI NEGOCIATE PÂNĂ LA FINALUL ACESTUI AN. "OPŢIUNEA MEA ESTE CA MISIUNILE SĂ NU SE SCHIMBE ŞI, PE CÂT POSIBIL, NICI LOCAŢIILE", A ARĂTAT BĂSESCU.

EL LE-A TRANSMIS MULŢUMIRI MILITARILOR DIN IRAK, AFGANISTAN ŞI BALCANII DE VEST PENTRU TOT CEEA CE FAC ŞI ŞI-A EXPRIMAT SPERANŢA CĂ PROGRAMUL LE VA PERMITE ACESTORA SĂ CELEBREZE ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. PREŞEDINTELE A MULŢUMIT ŞI COMANDANŢILOR MISIUNILOR MILITARE ROMÂNEŞTI DIN ALTE ŢĂRI. (A.G.R.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb