TRAIAN BĂSESCU: România a devenit o tarabă pentru Dragnea

F.B.
Politică / 28 septembrie 2018

Traian Băsescu (Sursa foto: Twiter)

Traian Băsescu (Sursa foto: Twiter)

Senatorul PMP Traian Băsescu critică decizia Guvernului în ceea ce priveşte orele de Limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale şi susţine că pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, "România a devenit o tarabă pe care scrie 'totul este de vânzare'", scrie Agerpres.

"În luna august 2018, prin Ordonanţa 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limbă română să fie predate de profesori absolvenţi ai Facultăţii de limba şi literatura română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limba maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii române. Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR, care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de de-românizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari. A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018. Textul care susţinea învăţarea Limbii române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă", a scris Traian Băsescu astăzi pe Facebook.

El completează şi spune: "Oare unde au fost 'patrioţii' de la ALDE?".

"Limba română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba română în an centenar este o ticăloşie fără margini. Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie 'totul este de vânzare', de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba română", conchide Băsescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ceea ce nu se intelege e faptul ca maghiarii nu vor sa invete limba romana, unii sunt mai deschisi si o invata dar a incredibil ca guvernul Romaniei nu e capabil sa aplice ca limba oficiala e limba romana! Unde populatia majoritara e cea maghiara nici nu se vor gasi cadre didactice apte si doritoare sa predea limba romana unor copii care nu au auzit alti copii pe strada vorbind aceasta limba !

    1. Sa n-o învețe. Țara are nevoie și de gunoieri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb