TRAIAN HALALAI, EXIMBANK: "Pe termen lung, cele mai câştigate vor fi băncile ce vin cu soluţii croite pe client"

V.B.
Bănci-Asigurări / 12 mai 2014

Pe termen lung, cele mai câştigate vor fi băncile ce vin cu soluţii croite pe client, a spus Traian Halalai, preşedintele EximBank, într-o întâlnire pe care banca a organizat-o la sfârşitul săptămânii trecute cu oamenii de afaceri din Iaşi, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Domnia sa a explicat: "Considerăm că, pe termen lung, cele mai câştigate vor ieşi băncile care, cunoscând mai bine şi în mod direct clienţii, vin cu soluţii < tailored to the clients' needs >. Cunoaşterea partenerului este un demers firesc pentru orice companie în condiţiile în care, cu cât are mai multe informaţii relevante, cu atât un întreprinzător poate identifica noi posibilităţi de a-şi dezvolta afacerea şi poate lua mai uşor decizia de a se implica într-un parteneriat".

Printre participanţii la eveniment, s-au numărat oficiali ai unor companii precum Antibiotice, Gip Est, Grupul Racova, Mîndra, Vanbet sau Plantagro. Preşedintele EximBank a mulţumit companiilor ieşene care au susţinut şi s-au implicat în procesul de înfiinţare al Asociaţiei Române a Exportatorilor - AREX în calitate de membru fondator, precum Asam, Totalgaz Industrie sau Valnex. Domnia sa a iterat faptul că AREX, care reprezintă o alternativă pentru companiile care vor să se conecteze rapid la pieţe şi la informaţii, este deschisă oricărui exportator, iar participarea nu implică nicio contribuţie financiară.

Întâlnirea cu comunitatea de afaceri din Iaşi este a cincea pe care banca o organizează în acest an, după cele de la Bacău, Timişoara, Braşov şi Buzău, şi face parte dintr-o proiect de interacţiune directă cu oamenii de afaceri pe care EximBank l-a demarat anul trecut.

EximBank este o instituţie de stat al cărei portofoliu de produse, axat pe trei direcţii de acţiune (finanţare, garantare şi asigurare) permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Banca de Export-Import a României EximBank a înregistrat, anul trecut, un profit net de circa 50 milioane lei (11,3 milioane euro), de patru ori mai mare decât cel din anul precedent, datorită creşterii activităţii comerciale şi gestionării eficiente a resurselor, conform rezultatelor preliminare trimise redacţiei la sfârşitul lunii februarie.

"În 2013, EximBank şi-a majorat expunerea totală cu 30% faţă de anul anterior, până la circa 5 miliarde de lei, operând cu o reţea extinsă de unităţi, dar cu 10% mai puţin personal", a declarat Traian Halalai.

Domnia sa a arătat că expunerea băncii pe segmentul creditare a crescut cu 60% faţă de decembrie 2012, la aproape două miliarde de lei, mult accelerată faţă de cea a garanţiilor.

Pe parcursul ultimului an, EximBank şi-a extins portofoliul de clienţi, prin încheierea unor acorduri financiare cu firme mari, precum: Alro, Antibiotice Iaşi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.

Traian Halalai a mai menţionat că, la nivel de strategie, accentul s-a mutat de pe achiziţia de titluri de stat către finanţarea economiei, iar banca va continua să se concentreze pe creditare.

"Anul acesta vom pune accentul pe susţinerea activităţilor de producţie, iar companiile cu acest obiect de activitate vor reprezenta un grup ţintă de clienţi căruia îi vom acorda o importanţă sporită. Vom continua desigur să susţinem exportatorii actuali şi potenţialii exportatori. Sintetizând, obiectivul nostru principal rămâne identificarea şi susţinerea cât mai multor proiecte ale firmelor româneşti", a mai spus Halalai.

Anul trecut, EximBank a deschis patru unităţi teritoriale: la Galaţi, Piteşti, Ploieşti şi Târgu Mureş. Instituţia de credit are în plan ca, până la finalul acestui an, să opereze circa 20 de unităţi, faţă de 12 sucursale la sfârşitul lui 2012. În paralel, banca urmăreşte optimizarea costurilor pentru reţea, odată cu reducerea cheltuielilor administrative prin relocarea unor unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb