Transelectrica obţine o finanţare de 64 milioane euro de la UE pentru dublarea unei linii de înaltă tensiune din Dobrogea

F.D.
Piaţa de Capital / 25 iunie

Transelectrica obţine o finanţare de 64 milioane euro de la UE pentru dublarea unei linii de înaltă tensiune din Dobrogea

Transelectrica anunţă astăzi că a obţinut o finanţare nerambursabilă de 64 milioane de euro din Fondul pentru Modernizare la "Proiectul Pilot DigiTEL Power Lines of the Future - Trecerea LEA 400 kV Isaccea - Tulcea Vest de la simplu circuit la dublu circuit", conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Comisia Europeană, în temeiul Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2020/1001 al Comisiei şi Directivei 2003/87/CE, a aprobat prin Decizia COM C(2024) 4190 final/12.06.2024, pentru finanţare nerambursabilă din Fondul pentru Modernizare, proiectul de investiţii al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" S.A. - "Proiect Pilot DigiTEL Power Lines of the Future - Trecerea LEA 400 kV Isaccea - Tulcea Vest de la simplu circuit la dublu circuit". Valoarea nerambursabilă a proiectului este de 64.068.257,62 euro. Decizia de aprobare a fost publicată pe site-ul Fondului pentru Modernizare în data de 25.06.2024", se arată în document.

Proiectul vizează construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV cu dublu circuit, între staţiile Isaccea şi Tulcea Vest, prin înlocuirea liniei electrice aeriene existente de 400 kV simplu circuit, instalarea a două celule de 400 kV în cele două staţii şi utilizarea unor stâlpi tubulari inovativi.

Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii de integrare a noilor surse regenerabile de energie din regiunea Dobrogea, unde potenţialul de energie regenerabilă este cel mai mare din ţară, însă constrângerile tehnice date de limitele liniilor electrice aeriene existente nu permit integrarea de noi surse în această zonă. Prin modernizarea şi dublarea capacităţii de transport între Isaccea şi Tulcea Vest va creşte, de asemenea, capacitatea de transfer către zonele învecinate, arată sursa citată.

Trecerea LEA 400 kV Isaccea - Tulcea Vest de la simplu circuit la dublu circuit reprezintă o soluţie viabilă pentru a evita supraîncărcările şi pentru a creşte capacitatea de conectare la Sistemul Electroenergetic Naţional a centralelor electrice din surse regenerabile din regiunea Dobrogea.

Proiectul este inclus în Planul de Dezvoltare a Reţelei Electrice de Transport, perioada 2022- 2031, ca proiect care va contribui la integrarea surselor regenerabile de energie şi a noilor centrale şi va întări capacitatea de transport din Dobrogea spre restul sistemului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si iata explicatia pentru care creste de o luna . Evident absolut din intampare, e o coincidenta fericita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb