Transelectrica şi-a dublat profitul

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2013

Transelectrica a reuşit, în primul trimestru al acestui an, să realizeze un profit net de 91,7 milioane de lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri netă a companiei a fost, în primul trimestru, de 568,2 milioane de lei, cu 35% mai mică faţă de trimestrul I 2012.

Reprezentanţii companiei ne-au declarat că principalele elemente care au condus la creşterea profitului în pofida realizării unei cifre de afaceri mai mici sunt micşorarea cheltuielilor şi creşterea tarifului reglementat de transport. Astfel, în primul trimestru, cheltuielile cu mentenanţa au fost cu 6,7 milioane lei mai mici faţă de perioada similară a anului trecut. Contractele de mentenanţă vor fi reînnoite începând cu trimestrul al II-lea al acestui an.

Oficialii companiei ne-au precizat că 10,8 milioane lei reprezintă venitul suplimentar obţinut în urma majorării tarifului de transport, iar 22,7 milioane lei provin din venituri suplimentare realizate la capitolul servicii de sistem. În plus, pierderile financiare au fost mult mai mici decât cele raportate în trimestrul I din 2012

Cantitatea de energie electrică transportată în primul trimestru (14,05 milioane MWh) a fost cu 4,2% mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut. La finele primului trimestru, datoriile companiei pe termen lung erau de 1,6 miliarde lei, iar datoriile pe termen scurt erau de 691,5 milioane lei.

Pentru acest an, Transelectrica estimează venituri totale de 2,85 miliarde lei, în creştere cu aproximativ 1% faţă de cele realizate în 2012. Profitul brut preconizat de conducerea Transelectrica este de 48,5 milioane lei, în creştere cu circa 14% faţă de cel raportat pentru 2012. Compania a planificat, pentru acest an, investiţii de 615,9 milioane de lei, în scădere cu circa 7% faţă de cele realizate anul trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb